Kiitos kaikesta saamastani palautteesta koskien Kinnan pentuetta. Olen saanut lukuisia viestejä niin blogin, FB:n kuin sähköpostinkin kautta sekä useamman puhelun aiheesta. Kovasti olisin viime viikolla tapahtuman jälkeen kaivannut vertaistukea, mutta hakutulos "emä puri pentua" ei kyllä juurikaan apuja antanut.

Meillä kontrolloitu elämä jatkuu ja on asettunut arkiuomiinsa. Pennut kasvaa ja kehittyy. Mega avasi silmät 10 vrk kohdalla ja Mini seurasi perässä 14 vrk kohdalla. Megan hampaat puhkesivat 17 vrk iässä, Minillä nystyt tuntuu jo (19 vrk menossa), mutta eivät ole vielä ikenistä läpi. Eilen 18 vrk kohdalla laajensin pentulaa tuplakokoiseksi ja toisessa päässä on nyt vessa, joka otettiin heti käyttöön. Kokeilen nyt ekaa kertaa kroonikkoalusia sanomalehden sijaan ja ainakin tässä vaiheessa se toimii loistavasti, kun on imukykyinen, sottaamaton ja liukumaton alusta. Katotaan uudelleen, jahka riiviöt rupeavat sitä silppuamaan... ;) Eilen pennut saivat myös ensimmäisen kiinteän ateria, noin 5 turvotettua napua molemmille. Hyvin maistui. Ruoka on näille sankareille RC Medium Starter, jossa on huomattavasti pienempi nappulakoko, kuin aiemmin käyttämässäni Eukanuban pentumuonassa. Tällä aloitetaan nyt, vaihdetaan se sitten muutaman viikon päästä vähitellen Eukkikseen, joka toimii hyvin kasvuruokana vuoden ikään asti. Tänään muonaa on tarjottu kahdesti pieni annos. Mega syö jo itsenäisesti omalta lautaselta, Minille annan ruuan kädestä suoraan suuhun.

Pennut ovat myös aloittaneet tutustelun uusiin ihmisiin ja lauman muut koirat ova myös käyneet heitä tervehtimässä. Etenkin Mahti olisi kovasti tulossa jo pentuja hoitamaan, mutta maltetaan vielä jokunen päivä. Mega liikkuu jo enemmän ja valvoo syöttöjen jälkeen pidempään, joten sen olen nostanut pari kertaa pentulan ulkopuolelle jo seikkailemaan. Matolla jalat kantaa hyvin, paljas muovimatto on vielä turhan liukasta takajaloille. Muutenkin Mega tuntuu menevän muutamia päiviä kehityksessä siskoaan edellä, joten pentujen vertailu on vaikeaa. Mutta tässä vaiheessa Mega tuntuu voimakastahtoiselta ja päättäväiseltä tytöltä, joka selkeästi ilmoittaa, jos asiat eivät suju sen toivomalla tavalla. Vastustelee myös reilummin esim. kynsien leikkuussa. Mini on rauhallisemman ja tasaisemman oloinen. Viihtyy hyvin sylissä ja rauhoittuu ja rentoutuu helposti käsittelyssä. Ääntelee huomattavasti siskoaan vähemmän, mutta murisee kyllä kunnolla leikeissä Megan kanssa.

Kinna voi hyvin ja on hyväksynyt arjen tämmöisenä, kun se nyt on. Ei pyri pentulaan ilman minua ja hyväksyy kopan laitoin mutkattomasti ennen pentulaan menoa. Syöttövälit on nyt 3-4 h ja yöt on menty yhdellä ruokailulla noin klo 3 maissa, jolloin syöttöväliksi tulee 4-5 h. Kinna syö kolmesti päivässä vajaat 2 dl kerrallaan Eukanuban penturuokaa. Lenkeillä Kinna kulkee mukana normaalisti, mutta kotiin sitä en jätä valvomatta pentujen kanssa. Niinpä Kinna pääsee autoon mukaan, kun tarvii käydä kaupassa ja muilla asioilla. Mun omat koirat eivät pentulaan mene ilman minua. Niihin on 100% luotto ja saavat jäädä kotiin pentujen kaveriksi. Eilen kun palasin kotiin kylästä, niin Hirmu tiiraili omalla paikallaan olkkarin ikkunassa. Ei se sinne aiemmin ole pentujen aikana mennyt, mutta reittikin selvisi kotona. Se ohittaa pentulan sohvan ja olohuoneen pöydän kautta ja asettuu pentulan päädyssä olevalle sohvalle, ikkunan ääreen katselemaan tilannetta pihalla ja pentulassa.

Tässä vielä suora linkki pentueen FB:n kuvakansioon.