Ensimmäinen juoksu onnellisesti ohi :) Eli Hirmu aloitti juoksunsa vihdoin 9½ kk välin jälkeen heinäkuun lopussa. Ensimmäistä kertaa meillä oli nyt uros ja juoksuinen narttu samassa taloudessa. Ensimmäiset 10 päivää laumaelo jatkui normaaliin tapaan. Koirat olivat vapaasti yhdessä, leikkivät ja lenkkeilivät normaalisti ja akka oli melkein satavarma, että nuorimies Mahti 8 kk ei ymmärtäisi asiasta yhtikäs mitään. Se ei intoillut Hirmun, sen pöksyjen eikä pissojen perään lainkaan. Ja leikit jatkui ihan tavallisina, ei yrittänyt kertaakaan selkään tai haistellut takapäätä sen kummemmin. Sitten 11. juoksupäivä "bling" Mahtin lamppu syttyi. Hänen paras kaverinsa olikin hemaiseva typy!  Korvat nousi rusetille pään päälle ja häntä viuhui iloisesti metrin korkeudella. Olipa sillä nuoreksi pojanklopiksi tarkka nenä! Yhden yön pariskunta oli omassa kotona eristyksissä porttien takana ja 12. juoksupäivä Mahti lähti mökille hoitoon.

Mahti viihtyi hienosti ainoana koirana mökillä äitin, iskän ja isosiskon kanssa. Muutamaksi päiväksi vaihdettiin myös niin, että Hirmu kävi mökkilomalla ja Mahti oli akan ja Retkun kaverina kaupungissa. Viikon eristyksen jälkeen Mahti oli vielä sen verran innokas Hirmun perään, että jatkettiin laumaeroa 21. juoksupäivään asti. Eli pariskunta oli noin 10 päivää erossa toisistaan. Tänään kirmasivat sitten mökillä rinta rinnan vanhaan tapaan ja ottivat kunnon painit. Oli selvästi ollut ikävä painikaveria.

Aika kivuttomasti tämä meni kaikille osapuolille ja jos jatkossakin meidän tytöt juoksee tämmöisillä megapitkillä kierroilla, niin eipähän näistä juoksueristyksistä isoa ongelmaa tule.