Odotetaan syntyvän viikolla 12/2016: Muttaburra Midnight Sun "Noki" x Fi Tva PPR1 PAIM2 JK3 BH Briskness Jack Daniel's "Jeriko"

jeriko_noki.jpg
Pentueen sukutaulu (c) Anadune
Yhdistelmän Sukusiitosprosentti 0,98% (6 sukupolvella laskettuna)

Pentueen emä Muttaburra Midnight Sun "Noki"
Isä: C.I.E Fi Mva Anadune Completely Awesome "Mahti"
Emä: C.I.E Fin Ava Fin & Est Mva PMJV-05 BH TK2 Pikkupaimenen Razzle Dazzle "Retku"
Omistajat: kasvattaja ja Hanna Kaisa Haapanen, Raisio
Lonkat: A/A Kyynärpäät: 0/0 Polvet: 0/0
Olkanivelet: terveet (7/2013)
Selkä: terve niskasta häntään asti (7/2013)
Silmät: terveet pentuna ja aikuisena (viim. 7/2015), gonioskopia terve
CEA DNA: geneettisesti CEA terve isovanhempien tulosten perusteella
TNS DNA: geneettisesti TNS terve isovanhempien tulosten perusteella
Leikkaava purenta, kaikki hampaat
Korkeus: noin 49 cm, paino: 17 kg
Toko: ALO1, AVO1, kilpailuoikeus voittajaan
Luonnetesti: Kaarina 10.5.2015, tuomarit Tarja Matsuoi ja Carita Koskinen (ikä testihetkellä 2v. 10kk)
   toimintakyky +1b Kohtuullisen pieni
   terävyys +1b koira joka ei osoita lainkaan terävyyttä
   puolustushalu +1 pieni
   taisteluhalu -1 pieni
   hermorakenne +1b hermostunein pyrkimyksin
   temperamentti +1 erittäin vilkas
   kovuus -2 pehmeä
   luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
laukauspelottomuus ++ laukauskokematon
yhteensä hyväksytty +86 pist.
Näyttelyt: ERI SA vara-SERT

Noki_12kk.jpg
Noki 12 kk iässä Kuva (c) Sari Manninen

Pentueen isä Fi Tva PPR1 PAIM2 JK3 BH Briskness Jack Daniel's "Jeriko"
Isä: Fi Kva & Mva M-13 HK3 JK3 EK3 BH Covateco Thunderball "Coxi"
Emä: BH TK1 Briskness Gertrude "Kerttu"
Omistaja: Sabina Lähteenmäki, Valkeakoski
Lonkat: B/B Kyynärpäät: 0/0 Polvet: 0/0
Olkanivelet: terveet (kuvattu 5v. iässä)
Selkä: nikamien epämuotoisuus VA0 (normaali)
selän spondyloosi SP0 (puhdas)
välimuotoinen lanne-ristinikama LTV2 (symmetrinen)
Silmät: terveet pentuna ja 7/2014, gonioskopia terve.
CEA ja CL DNA normal (testattu) ja TNS normal (isovanhempien testitulosten perusteella)
Leikkaava purenta, kaikki hampaat.
Korkeus: 50cm, paino 17,9kg
Agility: maksi-3 (osall. SM 2014) 2xSERT-A, PiirM 3/48. 2015
Tottelevaisuus: valio TK4
PK: JK3 PiirM 2014 yksi 1-tulos
Paimennus: PPR1 PAIM2
Luonnetesti 22.4.2012 Helsinki Pirjo Ojala-Laine ja Lea Haanpää (ikä testihetkellä 2v. 4kk)
   toimintakyky +1 kohtuullinen
   terävyys +1 pieni ilman jäljelle jäävää hyökkäyshalua
   puolustushalu -1 haluton
   taisteluhalu +2 kohtuullinen
   hermorakenne +1 hieman rauhaton
   temperamentti +2 kohtuullisen vilkas
   kovuus +1 hieman pehmeä
   luoksepäästävyys +3 hyväntahtoinen, luoksepäästävä, avoin
laukauspelottomuus +++ laukausvarma
yhteensä hyväksytty +153 pist.
Näyttelyt: KÄY ERI SA
Muuta: Jeriko on SKL:n kaverikoira, harrastaa vetohiihtoa ja canicrossia.

Briskness%20Jack%20Daniel%27s.jpg
Jeriko Kuva (c) Sabina Lähteenmäki


Noki on oma kasvattini Retkun kolmannesta ja viimeisestä pentueesta. Noki isä on oma Jenkkituontini Mahti. Eli Nokin molemmat vanhemmat on tavattavissa luonani Oulussa. Noki on sijoituksessa ja asuu Hanna Kaisan perheessä Raisiossa viettäen lapsiperheen arkea. Aiemmin Nokilla oli kaverina Hirmun Voltti-isä, mutta nykyään Noki on perheen ainut koira.

Tässä Hanna Kaisan kertomaan Nokista:
"Noki on kotioloissa rauhallinen ja helppo koira. Se ei pentunakaan tuhonnut paikkoja eikä yksin jääminen ole ollut sille vaikeaa. Noki syttyy heti kun tekeminen alkaa eikä sitä tarvitse viritellä. Noki suhtutuu ihmisiin avoimesti ja ystävällisesti ja tulee erinomaisesti toimeen lasten kanssa.

Nokilla on ykköstulokset tokon ALO ja AVO luokista (yhdellä koekäynnillä molemmat) ja voittajaluokan liikkeet ovat pientä hiomista vaille hallinnassa. Noki rakastaa repimisleikkejä ja palkkautuu parhaiten lelulla. Ahneena koirana myös ruoka toimii hyvin palkkiona. Nokilla on ollut pennusta asti erinomainen keskittymiskyky ja se ottaa treenamiseen tosissaan. Noki käyttää hyvin nenäänsä ja sen lempitekemistä on aktivointimielessä treenattu esineruutu. Noudot ovat tokosssa Nokin lempiliikkeitä.

Noki on pehmeä, kuten luonnetestikin osoitti. Pehmeys tulee esille etenkin siinä, että Noki muistaa ikävät kokemukset. Toinen koira ei esim. saa Nokista leikkikaveria, jos on ensin käyttäytynyt hyökkäävästi. Treenatessa pehmeydestä ei ole ollut haittaa. Noki kestää toistoja eikä ota nokkiinsa, jos ohjaaja esim. vahingossa vähän tallaa tassua. Noki ei paineistu koetilanteessa. Nokilla ei ole minkäänlaisia ääni- tai alusta-arkuuksia.

Noki suhtautuu vieraisiin koiriin varauksella ja saattaa ärähtää tuntiessaan olonsa uhatuksi. Noki on kuitenkin ystävällinen tutustuttuaan ja tulee toimeen niin urosten kuin narttujenkin kanssa."

Ulkomuodoltaan Noki on keskikokoinen ja sporttinen. Sen suurempi näyttelymenestys on vielä antanut odottaa itseään, sillä Noki on kehittynyt hitaasti kropaltaan. Se on vielä melko kaitainen ja kevyt. Nokilla on kaunis pää, tummat silmät ja pystyt korvat. Noki ravaa kauniisti, pitkällä ja matalalla askelella ja se kantaa häntänsä siististi alhaalla.

Videolinkkejä: Nokin luonnetesti: osa1 KLIK, osa2 KLIK ja loppuarvostelu KLIK.

Kokonaisuudessaan Nokin sisaruksien terveystulokset:
Muttaburra Sani lonkat A/A kyynärpäät 0/0, polvet 0/0, selkä ok
Muttaburra Sunset Boulevard "Koda" lonkat A/A kyynärpäät 0/0, selkä ok
Muttaburra Sunny Side Up "Redi" lonkat A/A kyynärpäät 0/0, olkanivelet, selkä ja polvet ok
Muttaburra Sunrise Avenue "Väärti" lonkat A/A kyynärpäät 2/0, olkanivelet ok
Muttaburra Black Hole Sun "Santtu" lonkat C/C kyynärpäät 0/0

Sisaruksista Santtu kisaa agilityn 3-luokassa. Tokossa sekä Kodalla että Väärtillä on avoimesta luokasta 2-tulos uusilla säännöillä. Näyttelyissä menestynein on Väärti, joka on Suomen muotovalio ja sillä on myös CACIBit kasassa kanvainväliseen (C.I.E) muotovalion arvoon. Kodalla on kolme SERTiä Suomesta ja Sanilla on EH. Luonnetestissä tästä sisarussarjasta on Nokin lisäksi käyneet Väärti +170 pistettä ja laukausvarma sekä Koda, jonka testi keskeytettiin heti alussa luoksepäästävyyteen.

Nokin Retku emä on agilityvalio ja sillä on myös kaksi hyppy-SERTiä. Näyttelyistä Retku on kansainvälinen, Suomen ja Viron valio ja sillä on useita ryhmäsijoituksia. Retku on luonnetestattu +159 pisteellä (laukausvarma), se on suorittanut MH kuvauksen ja tokossa sillä on kolme 1-tulosta avoimesta luokasta eli koulutustunnus TK2. Se on myös suorittanut palveluskoirien käyttäytymiskokeen (BH). Luonteeltaan Retku on tulta ja tappuraa, ehdottomasti yhden ihmisen koira ja ei mitään helppo tapaus. Mutta harrastuskoirana se on ollut kerrassaan mainio pakkaus. Retku on harrastanut paimennusta ja sillä on hyvät flänkit ja kaunis tapa lähestyä eläimiä. Se ei juurikaan käytä silmää ja voimaa sillä puuttuu rutkasti. Se mielummin flänkkää, kun kulkee kohti lampaita. Retkun kaikki 22 jälkeläistä kolmesta eri yhdistelmästä on terveystutkittu. Retkulla on kaksi täyssiskoa Niila ja Supo, jotka molemmat ovat Suomen tottelevaisuusvalioita ja Niila myös muotovalio. Retkun Jojo-emä (Borderfame Talk Oth Town) yksi aikansa menestyneimmistä näyttelykoirista Suomen bc-kehissä ja sen tytär Tuisku (Pikkupaimenen Front Page News, Retkun puolisisko) on mm. Crufts voittaja vuodelta 2007. Jojon Taku-tytär (Pikkupaimenen Fancy Me) puolestaan on kisannut paimennuksessa 2-luokkaan asti. Retkun Coh-isä (Nahrof the Cohort) on lähes legendaarin periyttäjä Suomessa, Australiassa ja Jenkeissä. Sillä on Suomesta huikea +237 pisteen luonnetestitulos ja näyttelymenestyksen lisäksi se kilpaili Paimenkoirayhdistyksen kokeissa Suomessa. Coh on jättänyt luonteikkaita harrastuskoiria ja sen jälkeläisissä on tottelevaisuus-, käyttö- ja agilityvalioita, lukuisten muotovalioiden lisäksi. Yhtäkään Retkun jälkeläistä ei ole aiemmin käytetty jalostukseen. Retku on edelleen 11½ vuoden iässä hienossa kunnossa.

Nokin Mahti isä on Amerikan tuonti ja se kisaa agilityn 3-luokassa kankean ja kehityskelvottoman tätiohjaajansa kanssa. Mahti on maailman kiltein koira ja sen motto on "kaikki käy". Se on kerrassaan tasapainoinen ja vahvahermoinen kaveri, jonka elämäntehtävä on pitää akka tyytyväisenä. Lampailla Mahti on käynyt säännöllisesti kahtena ensimmäisenä kesänä. Se on järkevä ja rauhallinen paimen, joka hakee tukea ohjaajalta. Sillä on hyvä eläintenlukutaito ja luontainen halu pitää lauma kasassa. Mahti ei juurikaan käytä silmää, ei paimessa eikä arjessa muutenkaan. Mahti läpäisi luonnetestin 2½ vuoden iässä pistein +149 ja laukauskokematon. Lisäksi se on suorittanut MH kuvauksen 18 kk iässä. Näyttelyssä Mahti on menestynyt hienosti, se on kansainvälinen (C.I.E) ja Suomen muotovalio. Inttivalion arvon poika saavutti alle 3v. iässä. Lisäksi Mahtilla on useampi ryhmäsijoitus ja se onkin parhaimmillaan liikkuessaan isossa kehässä. Tämän Retkun pentueen lisäksi Mahtilla on yksi pentue, jossa molemmat kaksi narttupentua on tutkittu terveeksi niin lonkkien, kyynär- ja olkanivelten sekä selän osalta. Mahtin emä Avatar Bayshore Lady Of Rohan OA NAJ NF PT CGC on myös syntynyt Jenkeissä, mutta asuu nykyään Englannissa. Se on menestynyt hyvin agilityssä ja näyttelyissä, mutta suurin intohimo sille on paimennus. Olen itse nähnyt sen paimenessa tammikuussa 2015 ja sen työskentely oli hyvin vakuuttavaa ja tehokasta. Mahtin isä on Australiassa syntynyt ja aikuisena Jenkkeihin siirtynyt Am Grand Ch Winpara Dragonfire. Sillä on Amerikassa useita agilityssä ja tokossa menestyneitä jälkeläisiä, näyttelyvalioista puhumattakaan. Mahtin täyssisaruksista yksi asuu emänsä luona Englannissa, yksi veli Italiassa ja loput kaksi Amerikassa. Mahtin suvusta löytyy lisätietoja täältä KLIK.


Jeriko on monipuolinen harrastuskoira, jolla nyt 6v. iässä on kilpailuoikeus neljässä lajissa korkeimmassa luokassa. Jeriko on tottelevaisuusvalio (TK4), agilityssä se kilpailee 3-luokassa ja osallistui SM-kisoihin kesällä 2014, palveluskoirien jälkikokeesta sillä on 1-tulos, koulutustunnus JK3 ja Pohjois-Hämeen Kennelpiirin piirinmestaruus 2014 (10 koiraa luokassa). Ja kaiken lisäksi se on suorittanut paimennuksen perusradan (PPR1) sekä saavuttanut 1-tuloksen 2-luokasta (PAIM2) ja siten sillä on kilpailuoikeuden korkeimpaan eli 3-luokkaan paimennuksessa. Lisäksi Jeriko harrastaa hakua ja EK:ta, joissa on tarkoitus ylittää kisakynnys tulevalla PK-kaudella.

Arjessa Jeriko on helppo ja pehmeäkin koira, mutta työskennellessään se on todella viettikova ja sitkeä puurtaja. Se ei jätä hommia kesken vaikeassakaan maastossa (jäljellä) ja paimenessa sen on peräänantamaton ja rohkea koira. Jerikossa on paljon miellyttämisenhalua ja iso moottori ja se palkkautuu monipuolisesti ja helposti niin leluilla, nameilla kuin kehuillakin. Kaikki tekeminen saa Jerikon innostumaan, mutta kaikkein eniten Jeriko rakastaa hakuilua, jäljestämistä ja paimennusta. Jeriko on myös intohimoinen uimari.

Ihmisiä kohtaan Jeriko on ystävällinen ja avoin, lähestyen uusia tuttavuuksia hillitysti ja rauhallisesti. Ja toisten koirien kanssa se tulee myös mainiosti toimeen. Arjessa Jeriko jakaa perheensä nuoremman bc-uroksen ja kolmen kissan kanssa ollen lauman kiistaton ja itsevarma johtaja, jonka ei ole koskaan tarvinnut erityisemmin asemaansa pönkittää tai muille isotella.

Ulkomuodoltaan Jeriko on pienehkö eikä kovin maskuliininen uros. Se on korkeuttaan vähän pidempi kropaltaan ja sillä on tasapainoinen ravi. Hännänkanto ei ole erityisesti näyttelytuomareiden mieleen ;) Jerikolla on loistava ja taloudellinen hyppytekniikka agilityssä ja sporttinen, notkea kroppa.

Jerikolla on neljä sisarusta ja ne on kaikki terveystutkittu. Siskoilla on lonkat A/A ja velipojilla B/B sekä B/C. Kaikilla on 0/0 kyynärpäät. Keena-sisko kisaa tokossa ja sillä on TK1 koulutustunnus eli kolme 1-tulosta alokasluokasta sekä hyväksytty palveluskoirien käyttäytymiskoe BH. Oiva-veli kisaa palveluskoirien hakukokeessa (HK1) ja se on luonnetestattu pistein +125. Keenalla on yksi pentue (s.3.2.2014) ja ne on kaikki terveystutkittu erinomaisin tuloksin. Jerikon isä Coxi on käyttö- ja muotovalio. Ja se on kilpaillut ylimmässä eli 3-luokassa palveluskoirakokeissa jäljellä (JK3), haussa (HK3) ja etsintäkokeessa (EK3), josta se on myös Suomen Mestari vuodelta 2013. Coxi on luonnetestattu pistein +199 ja sillä on kolme pentuetta. Jerikon emä Kerttu on kilpaillut tokossa ja sillä on TK1 koulutustunnus eli kolme 1-tulosta alokasluokasta ja kaksi 1-tulosta avoimesta luokasta sekä hyväksytty palveluskoirien käyttäytymiskoe BH. Kerttu on luonnetestattu pistein +174.

Muutenkin Jerikon suku on minulle hyvin tuttua ja sieltä takaa tulee aivan ihania koiria ja sukulinjoja! Coxin isä mm. on Sari Kärnän aivan legendaarinen Zorro (Decathlete´s I Did It My Way), joka on rodun ensimmäinen neloisvalio ja kaksinkertainen Suomen mestari (2002 PK jälki ja 2003 PK etsintäkoe). Jerikon emän puolelta olen itse ollut laittamassa alulle Kertun Alma-emää (Q'Celtic Shoshana Lavana). Alman Tori-emä (Briskness Bonnie Tyler) matkasi Puolasta Suomeen astutettavaksi vuonna 2003 ja sain toimia sen ja Sarin Miken (Pikkupaimenen Spy Catcher) sutenoorinä Toivakassa. Tori puolestaan on minun edesmenneen Nastan puolisisko eli niiden molempien isä on Sarmoloiden upea agility- ja muotovalio Sami (Pikkupaimenen Salainen Ace).

Lisätietoja Jerikosta (mm. paljon videoita) löytyy blogista http://jerikonblogi.blogspot.fi/


Noki on mustavalkoinen ja sen sukutaulu on täysin mustavalkoinen punavalkoista Retku emää lukuunottamatta. Jeriko puolestaan on soopelivalkoinen, puhtaasti mustavalkoisesta suvusta. Oletamme saavamme tässä pentueessa vain mustavalkoisia pentuja. Pienet mahdollisuudet on soopeli, trikki tai karhunmustiin pentuihin ja ihan minimaaliset myös punavalkoiseen.

Yhdistelmä edustaa pääsääntöisesti australialaisia näyttelylinjaisia bordercollieta. Näyttelymenestyksen lisäksi näissä suvuissa kuitenkin yhdistyvät jo sukupolvien ajan toimeliaat harrastuskoirat, jotka ovat monipuolisesti osoittaneet vahvuutensa ja menestyksensä niin agility, toko, palveluskoiralajien kuin paimennuksenkin saralla. Ensimmäiset yhdistelmässä kertautuvat koirat ovat Aust Grand Ch Borderfame Bravo ja Aust Grand Ch Khayoz Soul Deep, jotka tulevat molempien suvuista kertaalleen 5. sukupolvessa.

Pentueen molemmat vanhemmat ovat perusterveitä koiria, jotka ovat käyneet eläinlääkärillä lähinnä rokotuksia hakemassa. Kummallakaan ei ole allergioita tai herkkää mahaa, vaan ovat kaikkiruokaisia ahmatteja. Yhdistelmä täyttää kaikilta osiltaa rotuyhdistyksen (SBCAK ry,) jalostuksen tavoiteohjelman jalostuskoirille asetetut suositukset sekä pentuvälityksen A-listan vaatimukset. Nokilla ja Jerikolla ei ole aiempia jälkeläisiä.

Yhdistelmä KoiraNetissä

Pennut luovutetaan rekisteröitynä (SKL), virallisesti silmäpeilattuna, tunnistusmerkittynä (mikrosiru) ja eläinlääkärin tarkastamana aikaisintaan 7 viikon iässä. Pennuille haetaan ensijaisesti monipuolisesti harrastavia (agi, toko, PK) koteja, joissa on aiempaa koirakokemusta mieluiten kilpailutasolla. Ensimmäiseksi koiraksi on tarjolla lukuisia helpompiakin rotuja. Pentuja ei myydä pelkästään lemmikeiksi, näyttelykoiriksi tai työkoiriksi maatiloille.

Lisätietoja pentueesta voi kysyä minulta miia(a)muttaburra.info tai puh. 050 434 2851 (arkisin klo 17 jälkeen). Pentue tulee syntymään ja kasvamaan kotonani Oulussa, jossa on tavattavissa Nokin lisäksi sen molemmat vanhemmat (Mahti isä ja Retku emä) sekä puolisisko (samasta emästä) Hirmu. Lisäksi minulla on mahdollista saada myös lähellä asuva Nokin Koda-veli tapaamiseen. Jerikon tapaamisesta Tampereen seudulla voi sopia minun kautta myös.