Oonhan mää muistanut viime aikoina kehua, että mulla on julmetun hyvä agilitykoira? Niin se vaan on, aivan ihana Retku. Kyllä kulki hienosti taas tänään. Annika oli tehnyt niin pitkän ja mutkasen radan, että numerotkin piti laittaa ja nekin loppu sitten 21 kohdalla kesken. Mutta niin me vaan vetästiin kaksi loistorataa.

Hyppy, U-putki ja siitä tiukka 90 astetta vasemmalle kepeille. Kesti loistokkaasti kepeille ennakointia, kun matka jatkui taas 90 astetta vasemmalle A:lle. Ekalla radalla A:t oli hitaat, mutta varmat. Todetiin paremmaksi, että mennään treenissäkin radalla kisarytmillä eli ilman palkkaa (ekalla kerralla naksu+nami), sillä palkan kanssa jää turhia himmailemaan. Toisella radalla palkattomat A:t sitten nopeasti ja varmasti. Suoraan putkeen ja siitä 180 astetta sivulla oleelle hypylle valssilla. Tämän jälkeen akalla meni ekalla kerralla seuraava este hukkaan (kuka taas siirsi rataantutustumisen jälkeen?!?) ja piti kiepata uus vauhti, seuraavat hypyt hyvin, haki vähän väärää vasemmalle, mutta korjas linjan hyvin käskytyksellä. Suoran putken ympärillä olevan hyppyhässäkän teki hienosti putken takaa ohjaten, joten sai akka hyvin etumatkaa. L-putki ja takaakierto + "loppusuora", josta palautus hypyn kautta ja pitkä vienti "kädessä" suoralle putkelle. Tässä hassattiin ekalla kerralla, mutta ihan akan vika, kun alotti kääntymisen liian aikasin. Sitten hypyn kautta A:lle josta oikea avokulma 90 astetta kepeille. Ekalla radalla tein A:lle eteen valssin ja työnsin oikealta. Toisella radalla kevyt veto vaan vasemmalla ohjaten ja keppien eka väli löyty kerrassaan loistokkaasti. U-putki ja hyppy vielä loppuun.

Olipa se hieno veto. Nyt meni rytmitykset ja ajoitukset ihan nappiin. Ja koira oli hyvin kuulolla, vaikka kävi taas ihan hirveillä kierroksilla. Remmissä olo treeneissä ei tee hyvää Eepun psyykkeelle. Yleensähän se on aina irti koko tunnin ja pysyy ihan lähettyvillä ja hillittynä, mutta nyt kepit oli niin lähellä meidän "katsomoa" että oli pakko laittaa koira varmuuden vuoksi hihnaan. Ja siinä se sitten jodlaa, kiljuu ja nostaa kieppejä. Heti kun naru poistuu kaulasta, niin suu menee suppuun ja naamalle tulee keskittynyt ilme. Ihme koira! Rataantutustumisten ajan Eepu jolkuttaa hallissa vapaana, kun ei sen kiekumista kentän reunalla narussa jaksais kukaan kuunnella. Paitsi että tänään se porsasteli heti alkuun kakkamalla kentän reunalle (just tultiin tallilta, jossa ulkoiltiin ennen autoon menoa) ja vielä ryökäle merkkaskin johonkin hajuun reuhahiekalle... 

La-su KASsin kisat Peltokosken maneesissa. Lauantaina totuttuun tapaan kuutamovuoro, eli meidän startit klo 19.05 ja 20.20, sunnuntaina sitten kisataan jo iltapäivällä.

8.11 tuli Retkun edellisestä juoksusta 6 kk eli odotellaan juoksua tuonne tammikuulle 2009.