Johan mää tän kerran tänne kirjoitin, mutta uuden Vuodatuksen esikatselu kadotti kaiken. Kirottu softa!

Kisakausi 2009 alkoi perinteisellä Kajjaanin näytelmällä. Bc-kehä mukavasti vasta klo 12.10, joten saatiin ajella valoisan aikaan perille. Källi jäi vanhempien luo päivähoitoon ja pikkusisko lähti kenneltytöksi. Tulipahan samalla testattua systerin uusi Volvo koirakäytössä. Ja oma Avensis tuntui sen jälkeen taas museojyrältä...

Tuomarina oli Paula Heikkinen-Lehkonen ja linja oli tiukka (= koko skaala käytössä). Ensimmäistä kertaa elämässäni näin myös mittatikun bc-kehässä. Tuomari mittasi varsinkin nuorista miltei kaikki. Meidän osalta ei mittoja oteltu. Uroksissa luokkavoitto ja paras uros komealla Humppa-nuorukaiselle (Nastan Willa-tyttären poika).

Meidän tytöt oli viimeisenä kehässä, molemmat ainuita koiria luokassaan. Retku oli keskittynyt ja rento, vaikka aloittikin juoksunsa sopivasti la-aamuna (just ilmoitin ja maksoin sen perjantaina Kemin agikisoihin...). Akka turhaa edelleen stressaa punaisen kehäkäytöksestä. Se ois kyllä jo luottamuksen arvoinen, niin hyvin ja varmasti se pelaa. Retku uusi turkki on pahasti vaiheessa. Se puotti kaikki syksyllä ja nyt uutta karvaa tunkee joka suunnasta ja paljon, joten koiruus näyttää pullealta, pörheältä ja karva tuntuu pehmeältä. Vaaleanpunainen kuitenkin ja jatkoon.

Nasu 11½v. oli sitten täysi hönkä päällä, kun lennosta vaan vaihdettiin koiraa kehään. Onneksi tuomarit vallan tykkää, että veteraani saa olla innoissaan. Ennemmin veto ja yli-innokas kuin perässä vedettävä - tuumas tuomari. Nasun kanssa on muuten mukava mennä, kun se seisoo kuin tatti vapaalla hihnalla ja asettaa aina itse tassunsa kauniisti. Vaaleanpunainen myös Nasulle ja Mirva avuksi PN-kehään.

Eka juoksukierros meni Nasullakin sievästi, akka edellä Retkun kanssa ja Mirva perässä Nastan kanssa. Sitten yksittäisliikkeinä edestakaiset, händlerin vaihto lennossa. Nasta nostettiin järjestyksessä kakkoseksi ja sijat meni Ruska PN1, Nasta PN2, Muska PN3+sert ja Retku PN4.

Rop-kehässä Ruska voitti ja Humppa oli VSP. Ja veteraaneissa Nastalla oli vastassa pari vuotta nuorempi uros ja ROP-veteraaniruusuke ojennettiin Nastalle.

Kasvattajaluokassa meillä oli vain neljä koiraa, mutta kaikki luokkavoittajia erinomaisella. Eli Ruska, Humppa, Retku ja Nasta. Ja KP + ROP-veteraani.

Ison kehän alkuun oli enää reilu tunti, joten päätettiin jäädä sinne esille. Huoltotauko koirille ja ihmisille ja sitten kokomaakehään odottelemaan. Mirva meni Retkun kanssa kasvattajaryhmän kokoomakehään ja me Nastan kanssa edustettiin veteraaneissa, jossa tuomarina Leni Finne. Tuomarin katse viipyili Nasussa ja isossa kehässä meidät poimittiin kuuden parhaan joukkoon yli 30 koirasta. Edestakaiset tuomarinpöytien edessä ja sitten kierros ympäri. Valitettavasti meidät käteltiin toisena ulos kehästä eli tulos epävirallisesti "BIS5".

Kasvattajaryhmässä me tehtiin läpijuoksu. Tuomari kulki turkki päällä koiria arvostelemassa ja tuskin katsoi meihin päin :-)

Paltamon Nesteeltä vielä kunnon pitsat nasuun (ja reunat koirille) ja täyden kuun valaistessa ajeltiin illalla kotiin. Kerrassaan mukava reissu!

Tässä arvostelut:

Retku VAL ERI1 PN4
Hyvä koko ja mittasuhteet. Vahva ja erittäin vetävästi liikkuva narttu, jolla erinomainen pää. Hyvät raajojen kulmaukset. Täyteläinen rintakehä samoin eturinta. Karva hieman laineikasta eikä aian parhaimmillaan. Hieman tukevassa kunnossa.

Nasta VET ERI1 PN2 ROP-veteraani
Erittäin reipas ja vetävästi liikkuva narttu, jota ikä ei paina. Hyvä koko ja oikeat mittasuhteet. Hieman kevyt kuono ja otsapenger saisi olla selvempi. Karva on hieman pehmeä tällä hetkellä. Erittäin tyypillinen kokonaisuus.

Kennel Pikkupaimenen KASV 1 KP ROP-kasvattaja
Ryhmässä on kolme narttua ja yksi nuori uros, jotka kaikki ovat erinomaista rotutyyppiä. Erittäin hyvärakenteisia ja vetävästi liikkuvia. Kasvattaja on onnistunut säilyttämään oikean rotutyypin ja hänellä on erinomainen jalostusmateriaali.