Tänään kisattiin kahden startin verran Mahen kanssa Activen hallilla Haukiputaalla. Tuomarina oli ensikertalainen Marko Mäkelä, joka on kisannut agilityä jo silloin kultaisella 90-luvulla, jolloin me Källin ja Nastan kanssa kisattiin. Markolla oli tuolloin tuulennopea Pilli-bortsu. Nyt Marko oli rakentanut vauhdikkaat radat, joissa ei ollut varaa luisua väärille reiteille, muutoin tuli väärä este ja hylky. Kieli keskellä suuta sai ohjata.

Ekalla radalla Mahe oli aivan super. Mahti tuli jokaiseen ohjaukseen ja kulki juuri, kuten olin suunnitellut. Puomin alittavan putken jälkeinen hyppy oli vaikea ja siihen tuli kökköinen ohjaus, kun liike oli koiran menosuuntaa vastaan ja sitten liike pysähtyi. Paikoiltaan vauhtiin lähtiessä seuraavalle hypylle sitten liian pitkä saatto ja koira irtosi väärälle hypylle. Tästä jatkettiin sujuvasti eli vaikesta 22 esteen radasta me saatiin tehytä 23 esteen rata puhtaasti :D

Video KLIK.

Hypärille en meinannut saada ohjaussuunnitelmaa mitenkään kasaan. Ja sitten kun ohjaus levis, niin menikin koko loppurata ihan höperöksi. Täytyy kyllä muistaa, että agiradalla pitää olla yhdessä ja hyvä koirakaan ei auta, jos itse ohjaa päin p...tä. Rytmi rikki ja kaikki sekaisin. Kauhean montaa hyvää paikkaa siellä ei ollut... Video KLIK.

Tuloksilla ei näissä kisoissa julhittu, sillä tuloksen radoilta sai vain 7/35 ja 6/34 koirakkoa. Kaikki muut hylättiin.

Jäämme nyt toviksi agitauolle. Treeniryhmää meillä ei Mahelle ole nyt talveksi, mutta omatoimitreenimahdollisuus toki on. Mutta koska seuraavat kisat ovat vasta helmikuussa, niin hyvä pitää tovi taukoa tässä vaiheessa. Tammikuun kisoissa akka on vastaavana koetoimitsijana.