Märän ja pimeän viikon jälkeen saatiin Ouluun lumisade. Tuisku alkoi lauantai-iltana ja jatkui pitkälle sunnuntain puolelle. Aamu alkoi siis reippaasti lumitöissä ja metsässäkin oli taas valoisaa kulkea. Ja mikä parasta - ei kuratassuja.

Lämpötila oli suojan puolella ja lunta satoi vielä iltapäivän lenkillä, joten Källi tuli ihan paakkuseksi. Etujalan hapsuihin tuli ison perunan kokoiset paakkurykelmät ja niitä sitten sulateltiin lenkin kuluessa käsivoimin ja sitten vielä kotona lämpimällä vedellä. Tämän jälkeen hapsut lyheni reilusti saksilla... Lisäksi muori löysi taas jokatalvisen ilonsa eli lumessa kieriskelyn. Matkalla piti piehtaroida moneen kertaan ja isojen örinä äänitehosteiden kanssa. Kyllä veteraanikin osaa ensilumesta nauttia!

Nastasta löytyi viikonlopun aikana kolhuja. Se on kyllä sellainen menijä, että ei pikkunaarmut tunnu missään. Tarkalla syynillä nämäkin löyty, koira ei ole reagoinut mitenkään. Pikkusisko löysi selästä lavan takaa lauantaina ison ruhjeen. Iho on rikki, siinä on iso verenpurkauma ja kuivunutta verta oli karvoissa isolla alueella. Ruveksi ensin luultiin, mutta kun leikattiin karvat alueelta pois, niin veriruhje paljastui. Mihin lie tökännyt? Johonkin tylpään kuitenkin, kun iho ei ole rikki syvältä, vain pinnasta sormenpäänkokoiselta alueelta ja ruhje itsessään on noin puolen kämmenen kokoinen. Tämä putsattiin ja laitettiin Basibact-rasvaa. Tänään löytyi lisäksi verinaarmu korvan alta poskesta. Tämä on selvästi risun tai vastaavan tekosia, ohut ja tarkka haava, joka on jo kuivumaan päin. Jotenkin Nasu nyt on nahkansa kanssa vaaravyöhykkeellä, kun karva on täysin pudonnut eikä suojaa lainkaan. Maastossa tämä mummo kun viilettää sellaista kyytiä, että ei sitä joka oksaa jouda väistämään.

Masu eli Retku voi paksusti. Vyötäröstä otettiin mitta 59 cm (Nasta vertailun vuoksi 49 cm) ja paksuin kohta keskimahasta on 67 cm. Nälkä on armoton, joten tänään on vaihdettu kolmeen ruokintakertaan päivässä. Huomenna (40 vrk) aloitetaan 10 päivän matokuuri (Axilur) ja perjantaina saatiin Jyväskylästä pentulaatikko tänne valmiiksi odottamaan. On vielä kasassa ja varastossa, laitetaan kasaan parin viikon päästä. Lenkillä Retku kulkee vielä ihan halukkaasti, toki normaalia rauhallisemmin ja lähinnä polkuja pitkin.