Viikonloppuna kisattiin oman seuran agilitykisoissa Oulussa. Lauantaina Hirmu kipasi yhden agistartin verran ja sai hylyn. Hyviä pätkiä tehtiin taas, mutta kakkoshypyn okserin rämpiminen vähän laski fiiliksiä. Hylky me matkalla tehtiin, silti hyvällä fiiliksellä maaliin ja isot leikit taas Hirmun kanssa. Jäämme nyt tauolle, sillä Hirmu menee sterilointiin maantaina ja palaamme se kanssa kisoihin vastaa keväällä. Lauantaina oli ihan inhimillinen talvikeli -9 astetta, joten koko lauma pääsi lenkille Haukkikseen sekä ennen että jälkeen startin.

Sunnuntaina mittari nakotti sikeästi -25 asteen kohdalla, joten tytöt jäivät kotiin ja me suunnattiin kisaamaan Mahtin kanssa kahdestaan. Vaatekerroksia sai olla valtavasti ja Mahtikin sai inhoamansa Pompan päälle jo autoon. Toppahousuissa ja Kuomat jalassa tehtiin verkka ulkona ja sitten hallissa vasta lenkkarit jalkaan ja koiralta takki pois.

Ekalla radalla tuomari oli Markku Kaukinen. En jotenkin saanut tutustumisessa otetta rataan ja suunnittelin ensin ihan miljoona ohjauskuviota ja puolenvaihtoa, mutta päädyin sitten hyvin yksinkertaiseen ohjaukseen, jolloin radalle tuli vain kaksi puolenvaihtoa. Mahti varasti lähdössä ja sitten lähti ekaan hyppyyn niin kaukaa, että tuli suoraan riman päälle. Ihan oli rytmit hukassa, mutta vasta 13. hypylle kosahti hylky vaikka pujottelun jälkeen se olikin jo lähellä. Lopussa vielä Mahti tuli keinulta alas niin etupainoisesti, että lensi nenälleen pituudella. Huoh. Melkeen jo luovutin tämän radan jälkeen, mutta jostain se sisu nousi toiselle radalle. Koira piti saada paremmin lämpimäksi myös, minusta Mahti oli kylmissään ekalla radalla lämmittelystä huolimatta.

Video https://youtu.be/0Q3IjV0ivF4

Toiselle radalle tuomariksi vaihtui Mika Moilanen. Ja radaksi saimme tosi kiltin ja helpon radan. Minusta ihan ykkösluokan tasoa. Ei takaakiertoja, ei pahoja ansaesteitä ja virtaavaa menoa. Nyt lämmitin Mahtin ulkolenkin ja verkkahyppyjen lisäksi lelulla taistellen ja se toimi paremmin. Pysyttelin edelleen simppelissä ohjauksessa ja tällekin radalle tuli vain kaksi puolenvaihtoa. Kontaktit maltoin ohjata hyvin, vaikka onhan se puomi ja keinu etenkin hidas. Kun Mahtikin hoiti oman osuutensa moitteitta, niin tulimme nollalla maaliin. Rauhallisesti ja rennosti, ei yhtään täpärää pelastusta tai muuta hässäkkää. Tulos 0 vp. aika -4,62 (etenemä 4,12 m/s) ja sija 9/32.

Video https://youtu.be/exJ8cqJmcRk

Liiton sivuilta just tarkistin, että tää oli eka nolla meille yli vuoteen. Kisakaudella 2015 ei saatu yhtään nollaa, sen sijaan teimme 11 kertaa yhden ratavirheen radan. Hyvä avaus siis kaudelle 2016.