Retkun toinen pentue Voltin kanssa täytti maantaina 18 kuukautta eli oli aika siirtyä nuorten luokkaan. Ja se agilityn virallinen kisaikäkin on nyt näillä nuorilla saavutettu. Me käytiin avaamassa nuorten luokka Haukiputaan ryhmänäyttelyssä, jossa tuomarina oli hiljattain rodun arvosteluoikeudet saanut Marjatta Pylvänäinen-Suorsa. Kehä oli iltapäivällä ja myöhässä, joten koko porukka pääsi lenkille Virpiniemen ihaniin maastoihin. Kuivaa, kumpuilevaa kangasta silmän kantamattomiin. Eikä vaaraa missi-irmelin likaantumisesta. Sadepilviä pyöri merellä ja välillä jyrisikin, mutta ei satanut.

Omaa vuoroa odotellessa taivas sitten repesi. Vettä tuli kuin hanasta laskemalla ja Hirmukin seisoi kehässä silmät kiinni, kun sade meni silmiin :) Akkakin oli kuin uitettu koira ja se rinnuksille kaadettu kahvitahrakin liukeni sateeseen :))) Kehä pysyi kuitenkin pohjaltaan hyvänä ja imi vedet nopeasti. Ja pikkuneidin turkki näytti oikein mukavalta muutaman ravistuksen jälkeen. Punainen nauha eli ERI ja luokkasijoitus toiseksi SA:n kera.

"Hyvä koko, mittasuhteet ja luusto. Oikeapiirteinen pää. Vahva kuono. Hyvät silmät. Erinomainen ylälinja. Hyvä runko. Tasapainoisesti kulmautunut. Hyvät etu- ja takaliikkeet. Hyvätä, maatavoittavat sivulikkeet. Hyvä karvapeite." NUO ERI2 SA PN3 va-SERT.

ROP oli Hippu (Nasta x Pyry) 10½ v. ja sen nuorekas Pyry-iskä 13½v. kävi myös näyttelypaikalla kisatunnelmia haistelemassa. Ryhmässä Hipulle läpijuoksu sekä 1 ryhmässä että veteraaneissa. Onnea, onnea Minna!