Ohjatut agitreenit oli tältä illalta peruttu, mutta me ajeltiin hallille kuitenkin omatoimitreenaamaan. Tunnin vuorolla vain minä ja Tiina ja treenikuvioitakin mukavasti valmiina, joten 20 min ja agitreenit oli pidetty. Mitäpä sitä turhaan sen enempää hinkkaamaan. Toisessa päässä oli hyppyneliöhässäkkä, kepit ja pari putkea. Toisessa päässä alkusuora, putki ja keinu. Lisäksi otin A:ta yksittäisenä esteenä naksulla. Lähdössä pysymistä treenasin ja otin siihen reilusti häiriötä. Ja palasin palkkaamaan, kun pysy hyvin. Keinu meni hyvin ja hyppykuviot oli helppoja. Kerran sain avokulmasta kepeiltä 2. väliin, muuten oli virheettömät treenit.

Kerättiin esteet pois ja kun oli ½ hallia tyhjää tilaa, niin päätin ottaa vielä loppuun tokotreenit. Mehän ollaan treenattu tokoa vaan itseksemme metsäautotiellä, joten häiriötä oli reilusti. Toisella puolikkaalla pyöri agitreenit ja meidän puolelle tuli koirakoita lämmittelemään ja tekemään keppejä. Mutta Eepu keskittyi hyvin, eikä välittänyt pätkääkään häiriöstä. Tein seuraamista, täyskäännöksiä ja 90 asteen käännöksiä. Tarvii niitäkin treenata, kun metsäautotiellä ei mahdu niitä tekemään. Nyt Eepu pasautti 90 asteen oikealle käännöksessä pariin kertaan akan jalkaan kiinni, kun oletti että tehdään täyskäännös... Vasenta en ottanut vielä ollenkaan, sitä sitten seuraavalla kerralla. Juoksupätkässä otti vähän etäisyyttä ja intoili, mutta korjas hyvin.

Liikkeestä maahanmeno oli tosi hyvä. Etenin reilut 10 askelta, käännyin, kehuin ja kävelin rauhassa koiran eteen ja palkka maahan + naksu. Luoksetulossa lähti vähän epävarmana ja hitaasti, mutta kiihdytti sitten vauhdin ja hyvä perusasento loppuun. Seisomista sitten ennakoi, joten jatkoin pitkän pätkän seuraamista, otin juoksua ja täyskäännöksenkin ennen käskyä. Tosi hyvä toppi, etenin reilut 10 askelta, käännyin, kehuin ja kävelin rauhassa koiran luo ja palkka + naksu.

Sitten kaivelin tokohypyn esiin ja kokeilin ensimmäistä kertaa ALO hyppyä. Onhan idiotti liike ja nopea agikoira ehtii tehdä tähän jos minkälaisia variaatioita. Nauratti ihan, kun toinen yritti niin kovasti. Etäisyyttä ei saa jättää liian pitkäksi, vauhti kasvaa liiaksi ja kierrokset nousee. Onnistuminen saatiin, kun käytiin ensin yhdessä viemässä nami maahan hypyn taakse ja sitten siitä lähetys. Annoin ottaa namin rauhassa ja sitten käsky "odota". Nenä on tässä vaiheessa jo takasin hyppyä kohden, mutta malttaa ja jää odottamaan paikoilleen. Tämä saatiin tehtyä hyvin 3 kertaa ja sitten iso palkka lypsykumin kanssa. Ei liene haittaa, jos rintamasuunta koiralla on jotain muuta? Kunhan pysyy hypyn takana ja seisoo käskystä.