Onneksi kipakka pakkanen lauhtui viikonlopuksi ja lauantaina oli mukava -3 asteen pikkupakkanen, joten OKK:n hallissa oli loistavat olosuhteet kisaamiseen. Hirmu oli ilmoitettu kaikkiin kolmeen kisaan ja tuomarina oli Sami Topra. Mulla oli kaikki koirat mukana, joten väleissä käytiin sitten Haukkukeitaassa lenkillä. Ja Retku ja Mahti tarkenivat odottaa autossa.

1329069336_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
A-kisa 1-luokka

Yllä oleva kuva on omaa käsialaa, eikä ihan täysin vastaa rataprofiilia. En oikein saanut nuita esteiden välimatkoja stemmaamaan. Mutta lähtö oli katsomon nurkasta, harvat rauta-aidat takana ja Hirmua vähän ahisti. Verryttelyhyppyjä ei ollut lainkaan, joten ei päästy riekkumaan etukäteen yhtään. Leikkimään Hirmu lähti vuoroaan odotellessaan tosi varovaisesti. Ahtaudessa sillä tuntui koko ajan olevan silmät selässä ja se seuras, että kukaan ei vain tykkäisi huonoa hänen leikkimisestään. Annoin sen vaan olla ja kehuin hillitysti. Lähtöön en jättänyt kuin sen verran, että sain oman juoksulinjan hyppyjen vasemmalta puolelta ja koira sai seisoa paikoillaan. Eka suora mentiin tosi himmaillen, ihan hitaasti ja varovaisesti. Takakulman 5 hyppy oli täydessä pimeydessä hallin nurkassa, tähän tuli sellainen hissihyppy. Hirmu selvästi epäröi. Sitten puomilla kone lähti käyntiin ja saatiin hyvä rytmi päälle. Ohjasin vaan sisäkurvista ja sain työntämällä koiran hyvin putkiin. 10 hypylle etenin vastaanottamaan hypyn taakse ja hätäilin itse valssissa, joten saatiin kielto siihen. Sisäpuolta pussille asti, jossa puolenvaihto persjätöllä vasemmalle. Keppien alkuun tein valssin ja saatiin hyvä käännös. Maaliin vitosella. Hyvä Hirmu! Päästiin karvan verran alle ihanneajan (-1,75) ja sija oli 6/20. Omalla tasollamme hyvä suoritus. Ja vaikka Hirmu menikin vähän varovasti, niin ei se kyllä radalla mennessään pieniä hätkähdä. Kesken suorituksen tuli lumet alas hallin katolta kovalla huminalla ja korvakaan ei koiralla kääntynyt sen takia.

1329069480_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
B-kisa 1-luokka

Toiselle radalle lähtiessä Hirmu oli selvästi enemmän innoissaan. Se raapi pyöröovea halliin tullessa ja tiesi jo, mihin oltiin menossa. Tein taas lentävän lähdön, koira vasemmalla ja melko vinosti 1 hypyn takana. Sisäkaarteessa ja kolmoshypylle vein vain vähän ja lähetin putkeen, sillä puomi siellä takana oli tosi lähellä ja Hirmun lemppari. Keinulle sisäkaarteessa ja siitä työntämällä 6 hypylle ja lähetys 7 putkeen, joten pääsin hyvin eelle. Keinu tuntuu olevan Hirmun "voimaeste", koska se oli ihan vauhdikas sen jälkeen. Työntämällä putkelle ja sisäpuolta puomi ja hyppy eteen valssaten. Sisäkaarretta 14 hypylle asti ja 15 hypyn taakse vastaanottovalssi ja koira vasemmalle. Olin liian lähellä koiraa keppien alussa, joten Hirmu aloitti väärältä puolelta. Pitää muistaa antaa sille tilaa! Mutta tähän asti oltiin tultu puhtaasti. Ja kepitkin saatiin korjattua ihan ilman himmailija. Loppusuora hyvällä rytmillä ja taas 5 vp. maaliin. Nyt saatiin jo vähän parempi aika (-5,14) ja sija 9/21. Ja mikä parasta, me tehtiin yhdessä hyvä rata, Hirmun ilme oli kiva ja rytmi ja vauhti kunnossa.

Maalissa koiraa palkatessa tajusin, että sen kaulus ja korva oli oikealta puolelta yltä päätä veressä. Ulkona tarkempi tutkailu osotti, että Hirmun oikeassa korvassa oli kärjessä haava. Se vuoti tosi voimakkaasti ja sotki pään ja kauluksen. Tyrehdytin vuotoa lumella, mutta Hirmu kun ravisti lunta turkista, niin korva kävi heti uudelleen vuotamaan. Istuin alas ja puristin lunta pelkästään korvaan ja annoin verisotkun olla turkissa ilman putsauksia. Tämä auttoi ja vuoto rauhottui. Luokan jälkeen sain eläinlääkäri Anna Mikkolan katsomaan Hirmua ja korva näytti jo hyvältä, ei häirinnyt koiraa eikä vuotanut enää. Puolen tunnin huilin jälkeen käytiin vartin lenkki pellolla ja kaikki ok, ei ruvennut korva vuotamaan enää uudelleen. Tuomarille kävin asiasta sanomassa ja sovittiin, että voimme mennä kolmannen radan. Se, mistä haava tuli, jäi epäselväksi. Joko minä itse nappasin siihen hihnan soljella juuri ennen rataa riekkuessa tai sitten jossain putkessa on terävä rauta sisäpuolella, joka haavan teki.

1329069384_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
C-kisa 1-luokka hyppyrata

Kolmas rata oli hypäri ja lämmittelyssä Hirmu oli selvästi vähän varuillaan. Lähdössä taas ahisti, kun just ennen meidän vuoroa tuli häkkialueella rähinää vieraiden koirien kesken ja niitä omistajat kävi kovistelemaan. Meidän herkkis otaa tästä painetta, vaikka ei ollut millään tavalla osallisena selkkauksessa. Mutta taas mentiin lentävällä lähdöllä, koira oikealla. Sisäkaarretta vein vaan ja 6 hypylle tein tosi pliisun päällejuoksun. 7 putken loppuun puolenvaihto valssilla ja sisäkaarretta 12 hypylle asti. Nyt muistin antaa tilaa kepeille ja pimeässä nurkassa ollut rengaskin löytyi helposti. Valssi 12 hypyn taakse ja lähetys putkeen. Nyt treenasin 14 hypylle sitä, mikä ekalla radalla sain kiellon aikaan. Eli menin ottamaan vastaan ja valssasin hypyn takana. Onnistupa :) 15 hypyn taakse myös valssi ja sitten sisäkaarretta maaliin nollalla! Jee, puhdas rata meidän Himulille :))) Sen neljännessä virallisessa kisassa. Hyvä tyttö. Aika -5,67 ja sija 5/19 . Eka rivi kilpailukirjaan :D

Nämä oli meidän toiset kisat ja eka kerta, kun tehtiin monta kisarataa samana päivänä. Vire Hirmulla vielä vähän vaihtelee, mutta se jaksaa hyvin ja tekee töitä koko ajan. Kolmelta radalta 5vp. - 5 vp. - 0vp. on erinomainen tulos. Tupla- ja triplanollakaan ei ollut kaukana. Nyt helmikuussa tehdään vähän kisaturneeta, kun ensi lauantaina kisataan Jyväskylässä kahden startin verran ja sitten kahden viikon kuluttua Activella kolmen startin verran. Näiden kisojen jälkeen tehdään vähän analyysiä harjoitustarpeista ja katotaan, missä kisataan seuraavana.