Taas oli vuosi vierähänyt Mahen edellisestä lentomatkasta ja ilolla se suuntasi lentoboksiinsa Oulunsalon lentokentällä perjantai-iltana. Pientä jännitystä ja viivystystä matkaan aiheutti itänaapurin pääministeri, joka sattui vierailulle juuri samoihin aikoihin Ouluun. Onneksi koiria ei otettu vastaan ruumaan ennekuin lentoaikataulu vahvistui (lento 1h 40min myöhässä), joten vaikka odotus oli pitkä, mutta boksiaika lyhyt. Helsingissä ajelimme lentokenttäbussilla Kallioon, jossa majoituimme Cumulukseen. Pesut tehtiin vasta illalla hotellissa, sillä perjantaina Helsingissä oli vielä vesikeli, mutta viikonlopuksi luvattiin pakkasta. Hotellihuoneen kylppäri oli kyllä mallia "maailman pienin", mutta onneksi ei ollut kuin tassu- ja masupesu. Mahti oli käynyt kokopesussa uinnin yhteydessä jo pari viikkoa aiemmin.

Lauantaina heti aamusta ratikalla Messariin, jossa bortsuja oli kehässä 40 kpl, uroksia 14. Meidän porukan edustuksesta viikonloppuna vastasi Mahtin lisäksi kasvattini ja Retku x Mahti poika Väärti sekä Vita (Anadune Finnish Flash). Tuomari Tarja Löfman jakoi runsaasti ERInomaisia ja sellainen Mahellekin. Sija luokassaan kolmas + SA. Luokan voitti Väärti (Muttaburra Sunrise Avenue)! Paras uros -kehässä Väärti liikkui hienosti ja vei ansaitun voiton ja siten Helsinki Winner -16 tittelin. Isot onnittelut tätäkin kautta Paula! On se hieno poika. Vitalle narttujen avoimesta luokasta ERI ja myös sija 3. ilman SA:ta.

Mahti: Tarja Löfman: "6-vuotias erinomaisen tyyppinen uros. Hyvä purenta. Oikeat pään linjat. Hieman lyhyt kuono-osa. Hyvä raajarakenne ja kulmaukset. Hieman lyhyt kaula. Oikean pituinen ja mallinen rintakehä ja oikea asentoinen lantio. Voisi liikkua edestä pidemmällä askeleella. Hyvä ylälinja ja oikea laatuinen karva." VAL ERI3 SA

Kehän jälkeen käyttiin Mahtin kanssa ulkona puistossa ja sitten kävin lyhesti shoppailemassa. Best friendin osastolta sai kerätä 5 eurolla pussin täytteen vapaavalintaisia puruluita. Minun kaksi pussia painoi melkeeen 4 kiloa ja hintaa sille tuli 10 eur. On taas koirille nakerrettavaa seuraavaksi vuodeksi :)

Keli oli kaunis ja mukavasti pakkasella, joten me laitettiin reppu selkään ja lähdettiin kävellen "kylille" Mahen kanssa. Pasilasta Vallillan kautta Alppilaan ja Kalliosta Hakaniemeen. Liikuttavaa oli, että siskon entisen kodin porttikongista Mahti olisi välttämättä halunnut kulkea Alppilassa talon pihalle. On sillä norsun muisti! Mirva ei ole asunut tuolla yli vuoteen ja niin se vaan koira paikan muisti ohikulkiessa. Hakaniemestä löytyi vihdoin ruokapaikka, jonne sain koiran ottaa sisälle, joten siellä söin pitkän kaavan kautta ja Mahe sai pötkötellä pöydän alla. Ilta hengattiin sitten hotellilla ja ladattiin aukkuja seuraavalle päivälle.

Sunnuntaina taas heti aamusta ratikalla Messariin. Bortuja oli brittituomarille ilmoitettu 54, uroksia 18 kpl. Ja tämä olikin totuttua tiukempi brittituomari, ei mikään ERIautomaatti. Mahti sai valioissa taas ERI:n, samoin Väärti. Kilpailuluokassa Mahelle sija 2. SA:lla ja Värre sija 3. ilman SA:ta. Paras uros kehässä koiria oli kuusi ja Mahe valittiin neljän parhaan joukkoon ja lopulta sija PU4. Vitalle nyt avoimen luokan 2. sija ERI:llä ja SA. Paras narttu kehässä meno ei sijoille asti yltänyt, mutta kehän päätteksi Vita pokkasi vara-SERTin ja sai tosi nätin arvostelun.

Mahti: Kevin Young, UK: "Quality male. Lovely head and expression. Would like more reach of neck. Has good depth of body with firm topline. Well angulated hindquarters. Has good balance to give pleasing outline. Very well presented. Just moves little close behind." VAL ERI2 SA PU4

Taas huoltotauko koiralle ja sitten vähän syömistä ja ostoksia akalle. Kolmen jälkeen kävelimme Mahtin kanssa Mäkelänrinteen pysäkille ja huristimme bussilla lentokentälle. Kyllä pitää antaa 10 pistettä ja papukaijamerkki taas koiralle rennosta asenteesta. Bussi oli ihan täpösen täynnä ja joudimme seisomaan koko matkan käytävällä ihmisten ja isojen matkalaukkujen keskellä. Jonkun kolosen se Mahe välillä löysi ja asettui rennosti makaamaan. Aivan ihana reissukaveri <3

Lento oli ajallaan ja Mahe sai ruumaan kaverikseen saman pointteripojan, kuin tullessa. Ilta kasilta me oltiin jo reissusta kotona ja Retku ja Hirmu saivat odotetun pojan takaisin reissusta kotiin.