Pohjois-Pohjanmaan kennelpiirin agilityn Piirinmestaruuskisat pidettiin tänä vuonna Kuusamossa Rukan hiihtostadionilla. Koillismaan Kennelkerho oli järjestänyt upean Roihuralli-tapahtuman ja meidän jengi suuntasi paikalle jo torstaina. Majoituimme kisapaikan liepeille RukaTontun huoneistoon ja nautimme Rukan upeista ulkoilumaastoista neljän päivän ajan. Jo torstaina kävimme illalla kisa-aluella ja ihailimme auringonlaskua Talvijärven yllä sekä upeita revontulia.

Perjantaina KePo teki vielä reippaana töitä mökiltä käsin, joten me suunnattiin vapaapäivästä nauttien koirien kanssa lenkille ihanassa kelissä. Ajatus oli kiertää Ruka myötäpäivään, mutta kun reilun tunnin kävelyn jälkeen olimme Vuosselin kohdalla, sain idean ylittää tunturi sittenkin siltä kohtaa :) Reilu kilsa ylämäkeen rinteessä poroja ihaillen ja sitten eturinteitä laskeutuen mäkimonttuun. Yli 3 h kävely ja myös Retku Repolainen 12v. kulki matkan reippaasti ja halukkaasti.

Iltakisa oli kolmosten osalta yhdeksän jälkeen eli keinovalossa. Tuomarina Eija Berglund. Mahti kulki tosi mukavasti, mutta akan moka A:n jälkeisessä kaarteessa persjätössä sai tulostaululle hylyn. Videolta näkee selvästi, että hypyn merkkaus jäi vajaaksi ja kun koira kääntyi tiukasti, niin se lähti liikkeen mukaan. Pohja kentällä oli muuten aivan ihana sekä ohjaajalle että koiralle! Me <3 Kivituhka. Video KLIK.

Lauantaina startit oli mukavasti keskellä päivää. Eka rata oli Eija Berglundin agirata. Mahti oli tosi outo tässä startissa. Ajoittan liukui vain ihan ohjauksen vastaisesti ja itsellä oli rytmi ihan hukassa. Saimme rämpimistuloksen 15 vp. + yliaikaa. Pujottelussa koira oli ihan transsissa, eikä nähnyt muuta, kuin edessä olevan putken. Arto Havanan kuvaama video radasta KLIK.

Hypärillä Mahtilla lähti sokka irti jo startissa. Se oli hajujen perään lähtöalueella, kun kisassa oli paljon juoksunarttuja ja niiden matto oli rullalla siinä ihan lähdön tietämillä. Hormoonihuuruinen hylky ja onneksi tästä kisasta ei ole kuvamateriaalia, sillä KePo nautti maastopyöräilystä meidän kisatessa.

Illalla vielä käytiin nauttimassa Rukakylässä ihanaa ruokaa ja otettiin koirista auringonlaskukuvia Talvijärveä vasten.

14199725_10154539312044295_4031009591274
Retku ja auringon lasku Rukalla 3.9.2016 Kuva (c) Pekka Korpela

Sunnuntaina  Piirinmestaruudet alkoivat Eija Berglundin hyppyradalle. Pujottelu oli meille taas vaikea, mutta saatiin vain 5 vp. yhdestä rimasta, kun Mahtin kylki osui vinolla hypyllä siivekkeeseen. Radan video KLIK (kuvaus loppuu kesken). Agilityradalla tuomarin oli Tomas Berglund ja rataprofiili oli meille kovin vaikea. Sorruimme väärään putken päähän ja muutenkin meno oli kovin hidasta ja hapuilevaa. Video KLIK (kuvaus loppuu kesken).

Aivan ihana viikonloppu, vaikka kisamenestystä ei tullutkaan. Todella hieno kisapaikka ja toimivat järjestelyt. Ja Ruka on kyllä loistopaikka näin syksylläkin. Tuli ulkoiltua kyllä ihan urakalla. Toivottavasti tästä tulee jokasyksyinen perinne.