Wow! Mahtavan aurinkoinen agipäivä Torniossa ja minun Hirmu kulki kuin unelma. Pikkuneiti oli ihan liekeissä. Päivän saldo kolmelta radalta 0 vp. - 5 vp. - 0 vp. eli triplanollakin oli vain yhden putkikiellon päässä. Ja kun hypärinolla meillä olikin jo, niin luokkanousua näillä nollilla ei tullut. Tarvitsemme vielä yhden agilitynollan siirtyäksemme 2-luokkaan.

Aamu alkoi Sari Mikkilän hyppyradalta. Ei ollut ihan mikään helppo ykkösten rata ja jo viidellä ensimmäisellä esteellä tuli paljon virheitä. Myös kepit tuottivat vaikeuksia. Minäkin, joka normaalisti Hirmun kanssa lähden lentävänä lähtönä, jätin koiran nyt vähän lähtöön, että ehdin valssaamaan 2-3 väliin ja siitä valssaamaan vielä 4 hypyn taakse. 5 putken jälkeen puolen vaihto persjätöllä ja sisäkurvista kepeille. Kepit varmistin ja varmistin, vauhtia pois ja paljon käskyjä ja seuraava ohjaus vasta, kun koira oli tullut reilusti ulos kepeiltä. Ja tämä toimi! Puhtaasti kepit. Seuraavan putken ohjaus oli sitten vähän myöhässä, mutta Hirmu kuunteli kiltisti. Sisäkaarteessä putkelel asti ja sitten tarkka ohjaus renkaalle, putken jälkeen persjättö ja sisäkaarteesta loput kolme hyppyä. Nollalla maaliin, hieno Hirmu! Tulos 0 vp. aika -9,71 (etenemä 3,75 m/s) ja sija 2/10.

1338046811_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
A-kisa 1-luokka hyppyrata tuomari Sari Mikkilä (pituuden tilalla oli tavallinen hyppy)

Agirata vaikutti helpommalta, sujuvaa ja virtaavaa, mutta tarkkana piti olla. Lähdin lentävänä, koira vasemmalla. 3 putkella takaa leikkaus ja taas iso varmistus renkaalle. Tarkasti putkelle ja jäin vähän odottamaan Hirmua ja A:lle yhtä matkaa. Kontakti oli hidas, mutta päätykurvi hypyt ja pituus erinomainen. Tein sujuvan persjätön 10-11 väliin. Puomilta päästin heti, kun näin että kontakti osui, putkeen ja kepit. Nyt kepit jo rennommat ja paremmassa rytmissä. Maltoin odottaa ne kunnolla loppuun ja taas vähän myöhässä putkeen ohjaus. 16 putken oli ajatellut kiertää juoksuvauhdista takaa ja tässä tuli ihan yllättävä kielto. Hirmu osui putkeen, mutta hypähti ulkopuolelle. Hitaasti korjaus ja vitosella maaliin, meinas akka vähän joutua hukkaan. Tulos 5 vp. aika -7,73 (etenemä 3,50 m/s) ja sija 8/11.

1338047452_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
B-kisa 1-luokka agilityrata tuomari Sari Mikkilä

Kolmas rata oli kiva. Lyhyt ja virtaava, haasteina pussi ja keinu, joita ei muilla radoilla oltu vielä tehty. Lähtö lentävänä, koira oikealla. Puomin kontakti oli nyt tosi hyvä, tarkka ja nopea. Sisäkaarteessa 9 putkelle asti, jonka loppuun puolen vaihto persjätöllä. Kepit taas tarkasti ja puhtaasti, pieni vekki ennen 11 hyppyä ja A tarkasti. Olin vähän myöhässä ja putkeen vienti venyi turhaan, puhtaasti kuitenkin. Keinu loistava, nopea ja rohkea. Ja sitten loppusuoralla rengas ja maalihyppy makeasti irroten. Nollalla maaliin. Jee, eka aginolla. Tulos 0 vp. aika -8,79 (etenemä 3,74 m/s) ja sija 3/9.

1338047760_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
C-kisa 1-luokka agilityrata tuomari Sari Mikkilä

Kyllä sitä kevättalven vastoinkäymisten jälkeen jaksaa iloita näistä tuloksista. Ja etenkin siitä, että Hirmu oli tosi rento ja hyväntuulinen koko päivän. Kaikki radat se suoritti hyvällä ilmeellä ja nautti menosta. Verkka kaikille radoille sama, lenkki pellolla omien koirien kanssa, rataantutustumisen jälkeen vähän remmilämppää ja pari hyppyä verkkaesteillä ja pieni leikki lelun kanssa. Jopa odotusaluella Hirmu pysyi rentona, vaikka päivän mitaan tuli pari koirarähinää lähellä ja vieraita koiria oli paljon. Ihanaa, ihanaa.

Tässä vielä Hirmun ratavideot. Kiitos Marianne ja Hanna kuvaamisesta!