Repun masunasukeilla on toivottavasti menossa päivä nro. 9. Mitäpä tuosta muuta voisi sanoa, kuin että Retku on ihan normaali. Juoksu loppui astutuksiin kuin seinään. Muutama verinen tippa tuli molempien astutusten jälkeen (normaalia). Yhtään ei enää höpöstelyleikkejä kotona ja muutenkin kaikki juoksumerkit (murinat, isottelut) ovat loppuneet. Toivottavasti tämä tarkoittaa, että pentuja on tulossa :-)

Retkun karvanlähtö on tosi paikallista. Perä, housut ja häntä ei irtoa, eikä kaulus. Mutta selästä ja kyljistä on kaikki pohjavilla irti. Ihan outoon aikaan puottaa nyt karvaa. Ulkona ollaan kammattu päivittäin ja niimpä bodari (isosiskon mielipide täyden turkin Repusta) onkin kutistunut silakaksi ihan silmissä.

Systeri on nähnyt unen pennuista. Niitä syntyi kuulemma 12 kpl ja kaiken värisiä (mustia, sinisiä ja punaisia). Akka puolestaan kätilöi pentuja viime yönä unissaan. Pennut olivat sellaisia perunan kokoisia palleroita. Yksi musta ja ihan hirveä kasa punaisia pallukoita oli leipäkorissa...

Källin verikokeissa viime viikolla oli aavistuksen tulehdusarvot kohollaan ja viikonloppuna sillä alkoi korvatulehdus vasemmalla puolella. Ilmeisesti tämä näkyi veriarvoissa jo 6 vrk aikaisemmin. Saatiin tippakuuri ja nyt on olo heti helpompaa. Vanha lääkepurkki oli vuodelta 2003, joten ihan jokavuotinen vaiva tuo ei ole. Källin oma vaiva, Nastan ja Retkun korvat on niin hyvin ilmastoidut, että niihin ei pöpöt iske.

Muuten ollaan ulkoiltu ahkeraan raikkaassa syyssäässä ja tehty pihahommia. Retku pelaa nurtsilla jalkapallolla ja muorit keskittyy työnjohdollisiin tehtäviin. Keskiviikkona meinattiin saada irtosakemanni päälle, mutta luojan kiitos aidat pitävät kutsumattomat vieraat siellä toisella puolella ja hirmuliskot oli turvassa omassa pihassa. Akalla kyllä puolustusvietti vähän kuohahti #%&!.

Tänään oli aamulla ohut lumipeite (lumijyväsiä?) maassa ja keli reilusti pakkasen puolella. Kesäkukat päättivät lopultakin luovuttaa talven edessä. Toukokuussa puutarhalta ostetut amppelit on kukkineet koko kesän ja niissä oli vieläkin nuppuja. Etupihan verenpisara on kuollut viime yönä ja takapihan pelargooniatkin rötköttää uhkaavasti. Saapahan vihdoin ripustaa lyhdyt ja kynttilät kukkien tilalle.

Paimennuksen SM-sivulle on lisätty reilu kuvapläjäys viikonlopun kisoista. Tarkkasilmäinen löytää sieltä meidätkin. Ja virheetkin näkyy loistavasti kuvissa ;-) http://www.sm-07.info/