Källin kanssa aamusta eläinlääkärille rutiinitarkastukseen. Pisunäytettä en saanut, kun muori kipitti aamulenkillä kantohangilla niin vikkelään karkuun, että en pysynyt perässä. Kummasti kantaa nuo hanget paremmin koiria kuin akkaa ;-) Huomenna sitten narussa aamulenkki ja näytepurkki alle.

Verta siis vaan vuodatettiin ja kuunneltiin sydän ja tehtiin yleistarkistus. Peräpäätä tutkittiin tarkemmin, kun on muori vetänyt pyllyänsä mattoon tavallista useammin. Yritin kotona jo pariin otteeseen hautoa anaalirauhasia lämpimällä vedellä, mutta siitä ei ollut apua. Ja tuumasin, että ensimmäistä kertaa meidän koirilla on anaalivaivoja. Nyt sitten putsattiin Källin perä eläinlääkärillä. Oikea puoli oli tiukassa ja rauhaserite paksua ja kokkareista. Ei kuitenkaan verta eikä tulehdusta. Vasen puoli tyhjeni sitten helpommin. Eli tyhjennys riitti, ei muita toimenpiteitä tarvittu.

Odotellaan verikokeiden vastauksia huomenissa.

Nastalle varasin ensi viikolle perusteellisen hammashoidon. Sen poskihampaat alkaa olla niin sileäksi kuluneita ja tummia, että parempi tsekata suun kunto. Ettei mikään pöpö pääse sitä kautta yllättämään. Hampaista otetaan röntgenkuva ja sitten muori on pakko rauhoittaa ultraääniputsaukseen ja tarvittaessa poistetaan hampaita samalla, jos kuvissa ilmenee jotain sen suuntaista. Vähän jo hirvittää valmiiksi, Nasu on rauhotettu viimeeksi kolme vuotta sitten silmäoperaatioon. Mutta suu on kyllä hoidettava kuntoon, siihen ei enää puruluut tehoa ja toisaalta niitä oikeita luita ei enää kauheasti tämän ikäisille suositella, kun hammaskalusto kuluu turhaan.

Retkulle varattu paikka MH-testiin elokuulle. Ollaan ekalla varasijalla 20 koiran kokeessa ja pidetään kovasti peukkuja, että mahdutaan mukaan.