Onneksi 10 päivän sääennuste piti paikkansa ja KASsin kisat ratsastusmaneesissa Kuivasjärvellä pidettiin nollakelissä. Vielä viikko sitten mittari kun oli melkein -30 koko ajan. Retkun kanssa kaksi agirataa ja tuomarina uusi tuttavuus Heidi Viitaniemi.

1298885236_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
C-kisa maksi-3

Ekalle radalle päätin panostaa kontakteihin ja pähkäilin kovasti puomin jälkeistä elämää, kun väärä putken suu oli just kohdilla ja pituudelle vienti vaati melkoisen kääntämisen vauhdikkaan putken jälkeen. Alussa jätin Retkun taas maahan, että pääsin kunnolla kakkosen taakse ottamaan vastaa. Menin hyppyjen vasemmalta puolelta ja valssasin kakkosen taakse. Sisäkaarteesta viemällä ihan perinteisesti 4-hyppy, josta kääntyi hyvin A:lle. Oikealta puolta pääsin vedättämään kontaktille vähän eteen vekaten ja lähetin 6-hypylle ja tein rohkeasti persjätön ennen 7-hyppyä. Lähetys 8-hypylle ja perjätöllä puomin oikealle puolelle. Puomin kontakti oli nyt hyvä, varma stoppi molemmat etutassut kontaktilla ja siitä jatko työntämällä putkeen. Mutta Retku oli päättänyt toisin jo aikaa sitten. Melkeen jalkoihin pahki juosten se valitsi putken väärän pään ja hylsy. Korjasin tilanteen ja jatkoin rataa, mutta olin sitten ihan väärällä (vasemmalla) puolelle pituutta ja 13-hypyssä tuli rimakin alas, kun olin niin myöhässä ja väärässä paikkaa. Keinulta hieno kontakti ja vedätin kepeille. Lähettämällä 17-hyppy ja 18-hypyn takana otin vastaan, blokkasin väärän hypyn hyvin ja työntö putkeen. Keinulta asti loppurata ihan sujuvaa menoa.

Luokkien välissä kävin metsässä lenkillä koirien kanssa ja sitten kävin Hirmun kanssa verkkahallissa treenaamassa. Siellä oli kolme hyppyä ja pitkä U-putki. Leikin kongilla ja otin hyppyjä alkuun, että sain kierrokset nousemaan. Sitten lähetin putkeen ja se meni ihan empimättä. Tein hyppykuvion ja lähetin putkeen. Ei ongelmia. Sama toisinpäin. Hienosti. Aivan kuin mitään putkiongelmaa ei tiistaina olisi ollutkaan! Palkka ja kovasti kehuja. Parkkiskalla oli vielä S-mutkaputki ja kävin senkin tekemässä molemmista suunnista. Hyvin meni. Vieras paikka, vieraat esteet ja kaikki kunnossa. Hyvä pieni treeni Hirmulle.

1298885801_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
D-kisa maksi-3

Toinen rata oli kivan oloinen. Haastava, mutta virtaava. Ja loppusuora lävistäjällä sai kyllä ohjaajien juoksukunnon koetukselle. Otin Retkun kanssa lentävän lähdön, koira vasemmalla. Lähetin koiran 3-hypylle takaakiertoon ja samalla omalla kropalla blokkasin puomin. Sylikäännöksellä 4-putkeen ja sitten Retku teki ihan omiaan! Se lähti aloittamaan keppejä. Kerkes ekaan väliin ennen akan pelastusta eli se kulki keppien läpi ykksövälistä ja hylky. Muuten tehtiin puhdas rata.  5-hypylle lähetys ja vasemman kautta hypyn ympäri kepeille. 9-hypyn eteen tein pakkovalssin ja koira oikella A, 11-hyppy ja putkeen. 13-hypyn takaakiertoon lähetys ja alta pois puomin oikealle puolle. Hyvä kontakti, lähetys putkeen ja takana leikkaus. Pääsin tosi reilusti edelle ja vedätin renkaan ja pituuden, käskyllä haki putken erinomaisesti ja loppusuora. Yhden kepin takana oli meidän nollarata. Olin tosi tyytyväinen koiran menoon. Tällä jälkimmäisellä radalla kaikki suunniteltu onnistui, koira toimi loistavasti ja liikkui vauhdikkaasti ja rennosti. Hyvä hylky :) Ei merkintöjä kisakirjaan, mutta paljon onnistumisia.

Metsään vielä lenkki ja lumipalloja paksussa hangessa, että saatiin hiekat pois turkista. Maastossa tuli ratsastuskoulun ryhmä vastaan ja koirat odotti ja ohitti hepat maltilla vapaana.