Akka vahvasti epäilee, että Eepu on tiine. Sunnuntaina tuli eka kolme viikkoa täyteen, huomenna perjantaina se tulee viimeisestäkin astutuksesta. Ja ihan samoihin aikoihin "masu" näkyi kaksi vuottakin sitten. Pientä löystymistä havaittavissa vyötäröllä, heti kylkiluiden takaa näyttää leviävän myös alaspäin. Nisät on punertavat ja selvästi näkyvissä. Viikon kuluttua saamme varmuuden.

Laumaelo on asettunut taas uomilleen. Ikäjärjestystä on vahvistettu, Retku on lauman alimmainen ja piste. Muutenkin arki rullaa mukavasti, treenejä ei ole, käydään vaan pitkällä lenkillä metsässä päivittäin. Mukava, kun keli on pysynyt pakkasen puolella, niin saadaa puhtain tassuin kulkea. Pumpuli on käynyt ajoittain vähän hitaalla (se sallittakoon 14 vuotiaalla), mutta välillä kirmaa sitten sellaista haipakkaa, että ei muoriksi uskoisi. Nasulla on massiivinen karvanlähtö, joten saattaa erkkari jäädä meillä suunnittelun asteelle.

Autokuume iski, kun Kultu-Kimalluksessa alkoin 200 tkm rajapyykki häämöttää. Ja kun lähikaupasta löytyi oikein tähtiyksilö, niin pakkohan se oli kulkupeli vaihtaa. Nyt meidät tapaa treeni- ja kisareissuilla viininpunaisen Avensiksen kyydistä. Viinis on vuosimallia 2005 ja mittarissa oli vaivaiset 44 tkm. Tällä huristellaan taas pitkään, Kultukin palveli meitä 4 vuoden (ja 100 tkm) ajan. Koiraostaston varustus meni uusiksi, kun vanhan korimallin koiraverkko ja kaukalomatto eivät sopineet uuteen. Koiraverkko löysi jo uuden omistajan, mutta kaukalomatto on vielä tarpeettomana varastossa. Sopii vanhan korimallin farkku-Avensikseen (vm. 2002 asti).

Koirien treenitauon aikana akka on taas hevostellut reilummin. Antti-orhi on vielä talven pihatossa kasvamassa, mutta onneksi uudet heppatuttavuudet Elmo ja Vertti löytyivät myös Äimärautiolta.