Vappu ja vapaapäivä keskellä viikkoa. Aurinkoa ja lämpöä +20 astetta. Pihainnostus iski ja koko piha tuli haravoitua kertaheitolla. Yksi jätesäkki siitä vaan irtos tavaraa, kun on syksyllä haravoitu moneen kertaan. Yllättävän hyvässä kunnossa piha on pentujen ulkoilujen jäljiltä. Ainoastaa pieni terijoensalavapensas on syöty ihan melkeen juuria myöten. Saas nähdä lähteekö se kasvuun. Kukkapenkkiin lisäsin ison säkin multaa. Silläkin uhalla, että pionit ei tykkää "istutuskorkeuden" muutoksesta. Mutta niin on parissa talvessa penkki vajennut, että oli jo muun pihan pinnan alapuolella.

Ja muurahaisten murharyhmä iski myös. Kukkapenkin reunakivien alta paljastui iso pesäkäytävä ja sinne meni myrkkyä reilusti. Olivat murkut vielä sen verran kohmeisia, että eivät olleet lähteneet liikkeelle suuremmilla joukoilla. Taimien sijaan tänä vuonna multaan meni siemeniä. Isossa purkissa tukea vasten kasvaa tuttuun tapaan köynöskrassi. Kukkapenkkiin laitoin monivuotisina siankärsämöä (pinkki) ja tuhatkaunoa sekä yksivuotisia ruiskaunokkia ja ihmekukkaa. Toivottavasti nämä kaikki lähtee kasvuun.

Koivuissa ja pihlajissa on jo isot silmut ja pensasaita kasvaa kohisten. Tosi aikaisessa on kevät tässä vaiheessa. Koirat puuhasivat pihassa koko päivän ja Retkun naamasta näki illalla, että aurinko on paistanut. Tarvii kaivaa aurinkokapselit taas esiin ja syöttää niitä Retkulle ainakin alkukesä. Sillä on vaaleanpunainen pigmentti naamassa, toisin kuin Källillä ja Nastalla, jolla on valkoisenkin värin kohdalla naamassa musta iho. Retku punapäänä palaa herkästi ja siksi iho alkaa kutisemaan. Tarvii suojata jollain tapaa.