Talvikausi päättyi OKK:n hallissa meidän ryhmältä tänään. Ja jos kaikki menee suunnitelmien mukaisesti, niin tämä oli meille Retkun kanssa myös tämän vuoden viimeinen hallitreeni. Syksyllä astutus ja sitten treenitauko pentujen luovutukseen asti. Kesäkausi meillä alkaakin jo ensi viikolla Active dogin treenien myötä. Retku on Aaltosen Mikon keskiviikon kuutamoryhmässä (klo 21.15-22.15) ja sitten viikolla 20 alkaa Haukkiksen kesätreenit ja Retku jatkaa Annikan ryhmässä tiistaisin klo 19.30.

Meitä oli paikalla vain kaksi koirakkoa, joten aikaa ja tilaa oli yllin kyllin. Tehtiin vauhdikasta perustreeniä eli 20 esteen rata kahteen kertaan.

1241012053_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Eka rata meni puhtaasti, mutta turhan pitkä kaarre 5-6 hyppyjen väliin. Haki sekä putkea että aata. Tein koiran eteen valssit 8 ja 12 hypyille ja tämä toimi hyvin. Mukavasti irtosi poikittaisille hypyille 7, 11 ja 15, ei tarvinnut mennä pitkälle mukaan saattamaan. Sitten 17 putken jälkeinen elämä oli vaikea, ehdin edelle ja tein putken loppuun valssin, mutta olin armottoman myöhässä. Eepu tuli ihan jalkoihin ja mun pyörätäessä se hetken luuli jopa, että mennään A:lle. Vähän sellainen räkänolla.

Toisella radalla saatiin sitten vuosisadan hienoin kontaktivirhe puomilla. Oikeen megaloikka naama näkkärillä. Huppista heijaa, onneksi tuli treeneissä. Tästä käytiin tiukka neuvonpito, koiran palautus kontaktille, hillitty kehu ja sitten alku uudelleen sikana vedättäen edelleen. Ja nyt tuli sitten sellainen neljäntassun megamielistelykontakti, että "kato akka, kyllä mää OSAAN tämän". Hieno koira! Muutin ohjausta siten, että tein keppien lopussa valssin ja vekkiä vasemmalle eli hain koiralle vinon linjan vasemmalta oikealle hypylle 5. Tämä onnistui niin hyvin, että hetken jo pelkäsin, että koira hyppää 6-hypyn väärästä suunnasta. Eli TOSI pieni kaarre tuli vekin avulla. Muuten samaan tapaan ohjaten, mutta 17 putken jälkeen tiukka veto sivulle ja koira edellä hypylle 18, leikkaus taakse. Ei se ollut hyvä tämäkään, Retku tulee huonosti vetämällä ja putkesta se tulee ulos niin kaasu pohjassa, että tiukkaa tekee kääntyä. Pokkana koitin myös lähettää 16-hypyltä 17-putkeen ja juoksemalla ite A:n ja seinän välistä. Kiltti koira tuli kyllä liikkeen matkassa, eikä irronnut putkeen :)

Kaksi 20 esteen rataa riitti, oltiin käytetty vasta puolet treeniajasta. Me tehtiin muutama puomi vielä Retkun kanssa. Naksulla merkki oikeasta paikasta ja lypsykumi palkakaksi.

Sitten tehtiin tokoa. Puutuin Retkulle aika tiukasti perusasennon ja seuraamisen paikkaan. Oli niin intona, että alkoi olemaan tosi edessä ja pahasti jo poikittain. Ja korjas perusasennon aina käskyllä samaan kohtaan. Huoh. Kovisteluahan tämä koira kyllä kestää, mutta paineistuu selvästi, kun siihen fyysisesti kajoaa. Ei siis kauheasti tykänny, kun akka käsin siirsi sen pyllyn perusasennossa oikeaan paikkaan. Tassun akan kengänkärkien kanssa samalla tasalla, ei milliäkään edempänä. Sitten jumpattiin seuraamista ja perusasentoja ja kylläpä pyrki kovasti miellyttämään ja tekemään oikeen. Retku on siinä mielessä hauska tapaus, että sille on tärkeää tehdä oikein ja akalle mieliksi. Kun se tietää oikean ja väärän eron, niin homma toimii. Tosi napakkaa seuraamista, nopeat perusasennot ja käännöksetkin kummasti parani, kun paikka oli oikein. Kovilla kierroksilla mentiin, mutta teki tarkkaa työtä.

Sitten kutsuin kokoon naapuriryhmästäkin paikkamakuuporukan. Saatiin 5 koiran ryhmä ja tehtiin alokkaan paikkamakuu akan toimiessa sekä liikkeenohjaajana että Retkun ohjaajana. Hyvin pysyi Eepu, vaikka takana treenattii agia kauhean haukun kanssa ja lopussa yksi paikkamakaajista päätti hipsiä omistajansa luo. Keskittynyt ilme koko ajan, eikä vaihtanut edes painoaan kertaakaan. Suora sfinksi siis.

Lopuksi vielä tokohyppyä namin ja naksun kanssa. Kaksi viimeistä toistoa pysyi hyvin seisomassa. Pitää akan muistaa kiertää hyppy vasemmalta puolelta, niin on helpompi siirtyä koiran viereen. Se nenä kun on aina samantien kohti hyppyä.