Parituntinen agikurssi kouluttajana Mika Moilanen. Alkuun "kevyt" verryttely eli 4 hypyn suora, jonka päässä hyppy poikittain (sai viedä etu- tai takakautta) ja sitten 4 hyppyä takas U-putkeen ja vielä kaksi rinnakkaista hyppyä 180 asteen käännöksellä. Ja tätä kellotettiin kerta kerran jälkeen. Me juostiin Retkun kanssa kuvio 5 kertaa peräkkäin ja viimesellä kerralla tuli nopein aika 13,55 s. Lämpes mukavasti ;-) Mika määräs multa suorahypyillä kädet pois (normaalistihan juoksen kokoajan koiranpuoleinen käsimerkki päällä) ja heti koheni aika kummasti, kun oikeesti juoksi vaan. Kyllä se koira ne hypyt menee, kun eteen osuvat. Poikittainen hyppy takaa matalalla käsiliikkeellä ja vastaanotto edessä valssaten kädet alhaalla ja taas juoksua "ilman käsiä". Putki löyty hyvin ja pieni vekkipyöristys kahdelle viimeiselle hypylle. Ja kaikki 55 hyppyä Retkulla puhtaasti!

Sitten pyörittiin simppeliä neljän hypyn neliötä, jossa yksi hypyistä oli palautushyppy. Tarkoitus oli päästää koira edelle ja ohjata sivusta/takaa. Alkuksi meinas akka vähän hukata idean, mutta kun otti molemmat kädet ohjaukseen ja piti koiran liikkeessä kokoajan kahden käden välissä, niin oikea suunta löyty ja siten hyvä ohjaus. Ei saanut vedättää, eikä mennä edellä. Kun idean hoksas, niin saattoi toisen käden jättää pois ja vain vastainen käsi vei koiraa. Paljoo ei liikuttu mukana, vaan seurattiin sopivasti sektorissa keskellä ja koira teki työt. Retku meni vähän käsijarru päällä, kun oli akka oli epävarma viennistä. Mutta pysyi hiljaa ja keskittyi. Ja hyppäsi edelleen erinomaisesti.

Välissä tehtiin Retkun kanssa toisella puolella omatoimisesti puomia ja keinua sekä keppejä. Puomi oli ihan nurkassa ja siinä harjoiteltiin seinään päin menoa niin, että akka ei tullut mukaan loppuun asti. Nami maahan ja naksulla takaa palkka, kun koira tuli alas asti. Retku tykkää niin puomista, että se hakee sen ihan mistä vaan. Alastulokontaktilta voi lähettää koiran uudelleen puomille ja se laukalla karauttaa kaaren takas alkuun. Hassu, mikä hassu.

Viimeisenä kuviona sovellettiin aiempaa osaamista hyppykuvioon. 1-2 vietiin läheltä vierestä, kakkonen vastaisella kädellä ja päästettiin koira edestä kolmoselle takaa leikaten. Samalla tavalla vitoselle eli valssi hypyn oikelle puolelle koiran ollessa putkessa ja sitten vastasella kädellä vitoselle, päästettin edestä kutoselle ja leikkaus takaa ja lähetys (rintamalinja koiraan seiskalle ja kasin taakse valssilla vastaan. Tätä tehtiin molempiin suuntiin monta kertaa peräkkäin. Retku meni tosi hyvin ja oli älyttömän hyvin kuulolla.

2143133.jpg

Nyt tarvii vaan meikkiksenkin ottaa riskejä ja ohjata koiraa suoraviivaisemmin ja agressiivisemmin. Retku kyllä osaa, mutta kuski löysäilee ja väliin tulee pitkiä kaaroksia ja hitaita, helppoja vientejä. Koira ei tehnyt tänään taaskaan ainuttakaan virhettä. Jatkuu huomenna.