Lämpöaalto iski Suomeen. Helatorstaina mittari näytti +28 ja oli ihan tyyni keli. Me ajeltiin iltapäivällä Kemiin kisaamaan. Onneksi ostin nyt keväällä veräjän autoon, koirat saivat nukkua autossa parkkiskan varjossa luukku avoimena.

Tuomarina oli Sari Mikkilä ja radat oli tosi kivoja. Tämä oli meille eka kerta Kemkon kisoissa, pari kertaa ollaan oltu menossa, mutta juoksu on sotkenut kuviot. Nyt odotettu juoksu pysyi vielä poissa ja päästiin kisaamaan. Ja tosi mukavat kisat olikin, sellainen vanhanajan kyläkisa tunnelma, kellään ei kiire eikä pipo kireällä. Ehkä hellekin teki tehtävänsä.

Ekalla radalla pujottelun molemmin puolin asettuivat radan haasteet. Ensi mentiin hyppyjä A:ta kohden, mutta A:n sijaan putkeen sen alle ja sitten hyppyjen ohi 90 asteen avokulmasta kepeille. Ja keppien lopussa hyppyneliössä keskimmäiselle hypylle ja välistä vetona vasemmalle. Meidän ainut virhe tuli keppien alkuun. Halusin vasemmalle puolelle ja varoin viereistä hyppyä, joten saatiin kielto alkuun. Välistävedon Retku kuunteli hyvin ja loppusuoralla saatoin jättää A:lle ja juosta koiran ohi maalisuoralle. Hyvä vitonen siis.

1275379698_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Keinulla tiukka etukeno. Kuva Juha Lehtikangas.

Välissä käytiin metässä lenkillä. Hirmu on ollut eilisestä asti ihan ruikulilla. Söi tiistaina possunnahkaisen savuluun ja se pisti pakin sekaisin. Rautamaha se on tähän asti ollutkin, mutta tämä herkku ei sille sopinut. Kummallinen pentu, kun osaa pidättää. Yhtään sotkua ei ole tullut sisälle, vaikka kakka on ihan juoksevaa. Riisipaastolla on + Tehobaktia ja Attapektiä, käydään huomenna eläinlääkärillä, jos ei mene kotikonstein ohi.

Toinen rata onnistui, siinä nolla meille. Muutama ylä-C eli viimehetken pelastus, mutta koira kuunteli hyvin. Semmosia kankivalsseja tuli akalta, mutta koira kiltisti totteli :) Nollalla tultiin kolmanneksi ja käytiin Himmun kanssa pokkaamassa Retkun palkinnot.

PS. Tiistaina aamusella tuli Tampereelta kuittaus. Eläinrahti saapunut onnellisesti Wellingtoniin. Jake ja Elwood lähtivät matkaan lauantaina. Reitti kulki Helsinki-Lontoo-Los Angeles-Auckland-Wellington. Miran ja Teemun kuulumisia voi lukea suomeksi blogista: http://lohhareita.blogspot.com/