Vuodatus sekoilee, joten blogi on ollut välillä jumissa ja kuvat ei näy. Odottelemme korjauksia teknisiin ongelmiin. Toivottavasti toimii jo huomenna, niin saadaan tuoreet 2 viikkoiskuvat nettiin. Pentusilla on jo silmät auki ja maailman valoja ihmetellään syömisen ja nukkumisen lomassa. Ovat siis jo pieniä hetkiä hereillä ja jalkeilla. Retku voi hyvin ja hoitaa pentunsa erinomaisesti. On jo pitkiä pätkiä pois pentulasta, mutta käy tunnollisesti syöttämässä ja putsaamassa pennut ilman sen kummempia vahtimisia. Pentulan ovi on auki ja Mahti etenkin torkkuu siellä pentujensa unta valvoen.

Retkun ruokinta on edelleen 3 x päivässä. Pitänee tällä viikolla lisätä sille neljäs ruokakerta, on aika hoikassa kunnossa. Mutta toisaalta pennut kasvavat loistavasti, mahat on kunnossa ja maitoa riittää. Pelkona on, että lisäruoka menee suoraan maitoon ja pentuset pullistuu entisestään ja emään ei jää mitään. Mutta ensi viikolla saadaan aloittaa jo kiinteän antaminen, joten montaa viikkoa tätä superimetystä ei enää kestä.

Hirmu ja Mahti on käyneet treenaamassa agia ja myös paimennuskesä on avattu. Torstaina tehtiin treeneissä FAO Open class -rata ja hyvin toimi molemmat koirat. Paimennusta treenattiin tiistaina ja perjantaina. Meillä on uusi treenipaikka, jossa texel-lampaita kahdella eri laitumella kymmenien eläinten katraat. Ekat kerrat meni vähän tutusteluun puolin ja toisin. Lampaat on tosi uteliaita ja rohkeita koiralle, ihmistä väistävät hyvin. Perjantaina Mahti oli jo "oikeissa" töissä, kun kerättiin sen kanssa metsälaitumelta iso katras nurmelle, otettiin kiinni laumasta yksi ontuva uuhi ja siirrettiin se lampolaa.

Muistutus, että pentujen julkinen kuvagalleria on Facebookissa *KLIK*