Ostin Hirmulle muutaman irtovalmennustunnin Activelta. Tänään oltiin Marin treeneissä ja tehtiin rataa, jossa teemana oli valssien ajoitukset. Ja voi surkeuden surkeus, miten sitä onnistuikin helpot asiat sössimään niin totaalisesti. Hirmu oli alkuun taas vähän varuillaan ja hidasteli, mutta meni minne ohjattiin. Sitten kun alettiin hinkkaamaan akan ajoitusta kohdilleen valsseissa (olin myöhässä koko ajan), niin meni ihan kävelyksi ja lopulta koira pysähteli esteen eteen, kun valssi oli sitten liian ajoissa. Huoh. Kylläpä nyt koetellaan.

Hirmu on herkkä ja sitten kun se saa vielä huonoa ja epäselvää ohjausta, niin eihän se mene minnekään. Tänään ohjasin sitä radalla kuin kuorma-autoa. Käskyt myöhässä, linjat hukassa ja minä alan kääntämään sitä vasta, kun este on tehty ja menty pari metriä suoraan sen jälkeen. Ja kun ei meillä hypyillä mitään ongelmaa ole, en vaan osaa enkä uskalla kääntää koiraa tiukasti. Laitettiin rimat alas ja lelu palkaksi siivekkeen taakse maahan. Ja rupeshan se Hirmu taipumaan ja valssit saatiin kuntoon.

Treenin jälkeen käytiin käytiin lenkillä metsässä ja sitten Mahti ja Hirmu autoon ja Retkun kanssa tokoa hallin pihassa. Tein kaikki avoimen liikkeet kokeenomaisesti peräjälkeen. Noutokapula odotti auton katolla ja se veti magneetin tavoin. Palkka! Lelu! Jee! Ihanaa! On se ihana, kun kiekat nousee pelkästä noutokapulasta. Muutenkin Retku oli tosi sähäkkä ja innokas.