Viime perjantaina kävimme Evidensiassa veteraanitarkastuksessa Retkun kanssa. Eläinlääkäri Minna Liinamaa oli ilahtunut Retkun voinnin nähtyään. Viimeeksi kun kesän alussa muorilla oli vestibulaari ja pahoja tasapainohäiriöitä. Nyt ulkopuolinen ei tietäisi näistä mitään. Minä itse huomaan hienoista horjuntaa ja ristiaskelia Retkussa etenkin, jos se liikkeessä katsoo taaksepäin tai ylös. Eli esim. seuraamisessa muori on vähän horjuva ja takapää heittää vasemmalle. Mutta itseään Retkua tämä ei haittaa ja se on palannut normaaliin lenkkirytmiin Hirmu ja Mahen kanssa eli käy joka päivä yhden pitkän lenkin kolmen lyhyen ulkoilun lisäksi.

Retkulle tehtiin perusteellinen tutkimus ja lisäksi siitä otettiin veri- ja pisunäytteet. Verinäyte lähti Vetlabiin tarkempiin maksa- ja munuaisarvotutkimuksiin ja tänään sain tulokset ja kaikki kunnossa. Kolestrooli oli ainut viitearvojen yläpuolella oleva. Muuten kaikki arvot ovat ihan viitearvoissa eli mitään hälyttäävää näistä ei voi tulkita. Hampaat on kunnossa, eikä kärjestään tasoittunut ja lohjennut iso poskihammas ole edennyt, joten ei vaadi toimenpiteitä. Oikean kainalon kiinteä rasvapatti on ennallaan.

Retku on nyt 13 vuotias ja vaikka vielä alkukesästä mietin, että tämä on Retkun viimeinen kesä, niin nyt muori puksuttaa taas hienosti. Päivittäin se kaivaa pallot lelukopasta leikittäväksi ja pitää nuorison kurissa ja nuhteessa. Toivottavasti saamme nauttia sen seurasta vielä pitkään!