Koska tytöt ovat olleet jo koko syksyn keveässä turkissa, niin Messarin edustuksesta meillä vastasi jo perinteisesti Mahti. Poika oli reilua viikkoa aiemmin täyttänyt 2v. ja esiintyi siten ensimmäistä kertaa avoimessa luokassa, isojen poikien joukossa. Joten odotukset eivät olleet korkealla. Meillä oli tarkoitus viettää mukava viikonloppu ja tavata tuttuja, näytelmämenestyksestä viis. Lensimme lauantaina aamukoneella ja Norjalaisella saatiin taas oikein hyvää palvelua. Mahtin luovutus 40 min ennen koneen lähtöä ja sinne se poika vilahti boksiinsa heti, kun ovi avattiin. Ja Helsingin päässä Mahtin sai noutaa heti laukkujen saapuessa samaan aikaan. Ja iloisesti häntä heiluen jätkä taas kulki lentokentällä. Boksi säilytykseen ja sitten menoksi.

Aikataulu oli vähän tiukka, joten otimme lentokentältä taksin ja ajoimme suoraan Messariin. Häkkialue oli tupaten täynnä, joten jäimme hengaamaan "narun nokassa" kehän reunalle. Mahe ehti käydä ottamassa vähän tuntumaan kehään ennen tuomarin saapumista ja sitten olikin jo junnupoikien vuoro mennä kehään. Pienet harjaukset ja tsupsutukset ja sitten kehään. Meidän luokassa oli viisi koiraa, jotka kaikki saivat ERInomaisen. Kilpailuluokassa Mahti sijoitettiin kolmanneksi, ilman SA:ta. Tulos siis AVO ERI3.

Tuomari Rodney Oldham, GB: "Very good tempered maskuline head. Head well laide out, with dark eye, good scaipe and expression. Brood straight front, ribs very well sprang and carried (?) back. Good topline and later croup. Just enough turn in staifel. Tru (?) mover with reach and drive." AVO ERI3

Meidän lauantain vuoro oli tässä, joten pystytin Mahtille kevythäkin ja se pääsi ottamaan tirsat. Akka sensijaan parkkeerasi kehän reunalle katsomaan rodun arvostelun loppuun. Kehä kestikin 4½ tuntia, sillä nartuilla kehässä oli myös harjoitusarvostelija. Sitten huoltotauko. Koira ulos ja vähän välipalaa. Pientä shoppailua ja ennen viittä saimme sitten Tiinalta kyydin hotellille. Ilta meni parilla ulkoilulla ja iltapalalla. Mukava oli ulkoilla lentokenttähotellin ympäristössä, kun Helsingissä oli täysi talvi ja pikku pakkanen. Ennen yhdeksää olimme Mahtin kanssa jo sikeästi unten mailla.

Sunnuntaina reippana aamusta Tiina, Mian ja Elli-bc:n kyydissä Messariin ja nyt saimme häkinkin heti leiriin kehän lähelle. Bortsuille tuli perjantaina viime hetken tuomarimuutos, joten poissaoloja oli paljon. Tänään kuitenkin myös pennut olivat samassa kehässä, joten Mahti vuoro oli vähän eilistä myöhemmin. Avoimessa luokassa oli taas viisi urosta ja nyt syynättiin ja liikutettiin paljon eilistä enemmän. Mahtille taas ERI ja kilpailuluokassa oli kolme muuta erinomaista poikaa vastassa. Mahti liikkui hyvin jonon keulilla ja kun järjestystä vaihdetiin, niin me saimme pysyä ensimmäisenä. Akalla menikin hetki ymmärtää, että meille osoitettiin luokkavoitto, kun ajatus oli kirmata kehää vielä useampi kierros ympäri. Taisi olla tuomari varma ratkaisustaan ilman vertailuja, sillä Mahti oli luokastaan ainut, jolle näytettiin myös SA:ta! Wow, luokkavoitto Messarista :))) Tässä vaiheessa pidimme jo pienen huoltotauon. Mahti pääsi käymään ulkona ja sitten 11 muun uroksen joukossa Paras uros kehään. Koiria liikutettiin, järjestystä vaihdettiin ja osa koirista pudotettiin yksi kerrallaan pois. Sitten kehässä oli enää viisi parasta urosta ja me vielä Mahtin kanssa mukana. Mahtille sijoitus 4. ja kun edellä oli kaksi veteraania ja yksi valio, niin Mahtille sinivalkoinen ruusuke eli SERTi sekä oranssi vara-CACIB. Huh, huh. Aivan mahtava saavutus. Ja pienet bileet piti kehässä tempaista, Mahti tapporavisti ruusukkeen oikein kunnolla ja oli innoissaan, kun ei tarvinnut enää pönöttää asennossa :)

Tuomari Jaana Hartus: "Tasapainoisesti rakentunut, maskuliininen ja keskivahva uros. Oikean muotoinen pää. Voisi käyttää korviaan enemmän. Hyvä ylälinja. Hyvä täyteläinen runko. Sujuvat, etenevät liikkeet. Etuaskel voisi olla aavistuksen pidempi. Hyvä karvapeite." AVO ERI1 SA PU4 SERT vara-CACIB

1355666061_img-1af424a4676bcd8b6adf7cb89
Mahti 2v. kuva (c) Sari Manninen

Näin meidän iso musta mies sai neljännen ja viimeisen SERTinsä Messarista kahden vuoden ja 13 päivän iässä. Uskomatonta. Akka oli jo pessimistinä katsellut kevään näytelmäkalenteria sillä silmällä ja Kajaaniin ollaan toki jo ilmottauduttukin. Kehän jälkeen käytiin valokuvauspaikalla ja Sari otti meistä hyvässä valossa kuvia järkkärillä. Sitten taas ulkoilua, tulospäivityksiä kasvattajalle Englantiin ja narttujen kehän seuraamista. Oli mukava tunnelma, kun ei ollut mihinkään kiire ja ehti rauhassa katsella koiria ja seurustella. Kehän jälkeen shoppailua, ruokailua ja sitten Jaskan siivellä taksilla lentokentälle. Oman koneen lähtöön oli yli 3 h, mutta teimme leirin lähtöaulaan ja saimme hyvin ajan kulumaan, Mahti nukkuen (ai mikä lattianluutuamiskone ja missä?) ja akka netissä surffaten. Pienet ulkoilut vielä ennen koiran luovutusta ja sitten menoksi Norjalaisen siivillä kohti kotia.

Oulussa koira tuli jo ennen laukkuja ja pihalla äiti oli meitä tyttöjen kanssa vastassa. Ja jos yhtään jätkä leijui menestyksestä, niin Retku palautti sen maankamaralle jo auton peräkontissa :) Ei pääse ylpistymään meidän missi-mies.

Olipa taas hieno reissu. Kyllä hyväluonteisen koiran kanssa on ilo reissata. Mahti on mies, jolle kaikki käy ja joka on kaikkien kaveri. Se kulkee varmasti ja rauhallisesti tilanteessa kuin tilanteessa. Ei ota paineita eikä stressaa. Tuhannet kiitokset kaikille meitä kannustaneille. Mahti sai faniklubiinsa taas monta uutta jäsentä. Ja iso kiitos Tiina ja Jaska kyydeistä. Emme joutuneet kulkemaan vetolaukun ja kantamusten kanssa auraamattomilla Helsingin kaduilla HKL:n luottaen, vaan pääsimme hienosti ovelta ovelle. Kiitos!

1355666685_img-a3d4ee74b3013c644875a7633
Kaverikuva akka ja Mahti.