Jotenkin kisapäivä ei kauheasti innostantu, kun kello pärähti aamulla soimaan klo 4.45. Mutta niin me vaan käännettiin keula kohti Kajaania ja kahdeksan maissa oltiin jo kisapaikalla passissa. Paavola on ihana paikka kisata, joten lenkille koirien kanssa ja sitten rataa kurkkimaan. Tuomarina oli Martti Salonen Helsingistä ja maksit aloitti ykköset. Sain onneksi vaihdettu omat koirat lähtöjärjestyksenä siten, että Hirmu aloitti luokan ekana ja Mahti meni ihan lopussa (luokassa 13 koiraa).

Rata meni poikittain laidasta laitaan kenttää, joten käännöksiä ja puolen vaihtoja oli paljon. Ja kolmosena oli pöytä! Mahti ei ole treenannut sitä radalla koskaan ja Hirmukin vain muutaman kerran. Onneksi nämä just eilen Haukkiksessa odottelivat vuoroaan radan reunalla pöydällä, joten ihan vieras juttu se ei ollut.

1339440479_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
1-luokan A-kisa agility, tuomari Martti Salonen.

Hirmu meni hienosti ja sujuvasti, mutta teki huikean lentokeinun. Ei hiljentänyt pätkääkään, vaikka käskytin. Ja puomi oli jo menty radalla, joten ei pitänyt olla vaaraa, että erehtyy esteestä. Sujuvalla vitosella maaliin ja tosi helppoa oli meno. Vieras rengaskin meni erinomaisesti. Viimesen putken jälkeen pyörähti väärään suuntaan (oikealle), mutta maalihyppy löytyi kuitenkin hyvin. Puolenvaihdot Hirmulle ennen pituutta, ennen A:ta ja ennen keppejä persjätöllä, 18 putkelle takaaleikkaus.

Mahti teki verkassa parin kepit ja ei millään meinannut saada aloitusta oikein. Piti ihan kädestä pitäen viedä ykkösväliin, että lähti sujumaan. Joten odotukset radalle eivät olleet kovin korkealla. Kakkosena oli puomi, jonka alla oli putki ja me sorruttiin siihen, eli kakkosella hylky. Jätin liian paljon sivusuunnassa tilaa koiralle ja se sujahti käden alta puomin sijasta putkeen. Kun hylky oli alla, niin tein radan maksullisena treeninä. Pöydältä Mahe kippas yli. Se on vaan niin iso koira ja loikkaa voimalla pöydälle, että jarrutuksista huolimatta ei ehtinyt stopata. Ois pitänyt ottaa vauhti pois jo ennen pöytää. Ja lentokeinu myös Mahtille, tämä meni kyllä ihan kokemattomuuden piikkiin. Mutta muuten rata meni kivasti, renkaaseen tosin Mahti pamautti melko kaukaa ja vinosti, mutta pieni rytinä ei poikaa haitannut. Kepit Mahe teki puhtaasti. Jee! Ei mitään ongelmia alotuksessa eikä lopetuksessa. Puolenvaihdot Mahtille ennen pituutta, ennen A:ta ja ennen keppejä valssilla, 18 putkelle takaaleikkaus.

Ekan radan vitonen riitti Hirmulle luokkavoittoon.

Toinen rata oli kiva sekin. Osa siksak-kuvioista mentiin toiseen suuntaan ja alussa oli tarkkuutta vaativa pyörähdys puomille. Myös kuuden hypyn vinolinjainen loppusuora vaati osaamista. Hirmu meni taas ekana ja nyt tehtiin keinu hitaasti ja tarkasti. Persjätöt toimi hienosti ja Hirmu kulki varmasti ja hyvällä ilmeella. Kaikki kontaktit oli radalla kyllä melko täpärät, vähän turhaan itse hätäilin ja päästin koiran melko kovaa ja korkealta. Loppusuoralle tein hienosti onnistuneen persjätön esteiden 15 ja 16 väliin (vaihdoin ulkoreunaan) ja Hirmu luki hypyt erinomaisesti. Ei mitään ajatusta maalissa, että tuliko matkalla virheitä. Sen verran kuulin, että superhitaasta keinusta huolimatta päästiin alle ihanneajan. Ja nolla se oli! Wow!!! Hirmulle persjättö ennen keinua, keppejä, A:ta ja rengasta sekä 15-16 hyppyjen väliin.

1339440683_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
1-luokan B-kisa agility, tuomari Martti Salonen.

Mahen kanssa oli ajatus viedä nyt tarkemmin ja varmistaa sen linjat. Ja alku onnistuikin hyvin. Sain pyöräytettyä sen puomille, vaikka se sama putki oli edelleen siinä tyrkyllä. Puomin alastulolla käännyin koiraa kohden (piti valssata) ja Mahe tuli sivusta alas eli kontaktivirhe. Höh. Keinulle tuli kielto, mutta sen korjattuaan teki oikein nätin keinun hätäilemättä. Ja kepit taas virheittä! Jee, mahtavaa! Pituuden Mahti kaatoi oikein voimalla ja sitten tuli vielä loppusuoralla (kiemuralla) rima alas ja kielto. Ei vielä lue poika tarpeeksi rataa, haki ihan vääriä esteitä (himoitsi keppejä ja putkea) hyppyjen sijaan. Mutta me saatiin tulos eli päästiin maaliin ilman hylkyä. Tästä se lähtee. Olen kyllä hyvin tyytyväinen Mahtin pätkiin ja etenkin pujotteluun. Pitää muistaa, että se on tehnyt ratatreeniä ihan olemattoman vähän. Tämän kisaputken jälkeen keskitymme treenaamaan ja kisaamme vasta elokuussa. Mahtille valssi ennen keinua, keppejä, A:ta ja rengasta sekä 15-16 hyppyjen väliin.

Hirmun nolla riitti voittoon. Oli supermiinus (luokan nopein aika kaikista tuloksista). Eli pieni punainen kävi pokkaamassa kaksi luokkavoittoa ja nollalla SERTi eli nousu 2-luokkaan. Kiitokseksi hyvistä radoista koirat pääsivät verkkalenkillä uimaan. Se olikin tämän kesän eka pulahdus.

1339441041_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Huomenna jatkamme kisaamista Kajaanissa. Hirmu kakkosissa ja Mahti ykkösissä. Mukava näin, saa rauhassa keskittyä vain yhteen koiraan per luokka.