Oltiin kesän eka viikonloppu mökillä yötä. Ei kisoja, ei treeniä. Lepoa vaan ja joutenoloa. Kyllä se mökki on koirille paratiisi. Saavat juosta pitkin ja poikin koko päivän ja nauttia vapaudesta. Hienosi Hirmukin on oppinut tontin rajat, meillähän ei ole mitään aitoja ympärillä. Kaula pitkällä kuuntelee kyllä naapurista ääniä, mutta pysyy omassa pihassa. Retkun kanssa juoksevat rallia niin, että nurmiturppaat vaan lentelee.

Retkun uima-altaana toimii pesuvati. Se jaksaa läärätä sen kanssa niin pitkään, että vesi loppuu. Molemmat etujalat kauhoo vedessä ja välillä rouva sukeltaa silmiä myöten veteen. Hirmu ei vielä vesileikeistä välitä, perjantaina käytiin Niilesjärvellä ensimmäisen kerran uimassa, mutta pikkuneiti kasteli vain tassut. Retku sensijana ui pitkät lenkit keppiä hakien ja nautti viilentävästä vedestä. Helatorstaista asti on mittari kiikkunut hellerajan yläpuolella.

Mökillä nähtiin myös oppitunti: näin koira hautaa luun. Retkuhan on meillä tätä harrastanut, mutta kukaan ei ole koskaan toimenpidettä nähnyt. Se on tehty salaa ja piilossa, kadonneet luut vaan on aina aiheuttaneet ihmetystä ja sitten niitä kääröjä on löytynyt mitä ihmeellisimmistä paikoista. Nyt koirilla oli käsivarren mittaiset paksut puruluut ja ensin luun kätki Retku saunan seinustalle. Tassuilla kuoppa ja sitten kuonolla tökkimällä hiekkaa päälle. Sitten oli Hirmun vuoro. Se vei aarteen ensin saunan alle ja sitten kaivoi kukkapenkkiin valtavan kuopan luun piilopaikaksi. Hassuja! Källi ja Nasta eivät tätä taitoa osanneet, taitaa kulkea punanuttujen suvussa vaan.