Tänään oli Mahtin ensimmäinen virallinen agikisa. Mukavasti omalla kentällä, tutuilla esteillä ja tässä lähellä. Eilen käytiin tekemässä viimeistelytreenit kentällä ja silloin jätti monta kertaa kepit kesken. 10 keppiä hyvässä rytmissä, mutta rupes sitten katselemaan jo palkaa tai seuraavaa estettä. Joten odotukset eivät olleet kovin korkealla. Hirmu oli kisaamassa myös, ja tietenkin akkaa vähän huoletti ehtiminen ja oma jaksaminen. Onneksi oli kuitenkin iso luokka (23 koiraa) ja kun Mahti meni toisena ja Hirmu viimeisenä, niin ehti hyvin vaihtaa koiran välissä.

Verkaksi käytiin kiertämässä Haukkis koko porukan kanssa ja sitten koirat autoon odottamaan rataantutustumisen ajaksi. Rata oli kiva, mutta ei mitenkään helppo nakki. Heti alussa vino lähestyminen A:lle ja puomille piti päästä vaihtamaan puolta. Suorien putkien härdelli (5 peräkkäin) oli melkoinen ja sitten rengas vasten reunaa varjoisessa paikassa. Suunnittelin radan ohjauksen samaan tapaan Mahtille ja Hirmulle, paitsi että Mahtille tuli kaksi valssia ja Hirmulle niihin kohtiin persjättö.

1339009436_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Agility 1-luokka, tuomari Mika Moilanen

Mahtin jätin vähän lähdössä, menin ykkösen taakse viereen vastaan. Lähetys putkeen ja persjättö 3. hypyn vasemmalle puolelle. Vähän vekkiä tähän väliin ja hyvä kääntö A:lle, jossa erinomainen kontakti. Lähetys putkeen ja vauhdilla muurille, jonka taakse valssi ja kääntö 7. hypylle. Puomilla kävi alussa aika matalana, mutta hyvällä rytmillä loppuun ja hyvä kontakti. Sitten akan ennakoiva valssi oli vähän turhan ennakoiva, ja 9. hypyltä kielto. Meinas korjatessa käydä putkella, mutta kuunteli hyvin. Putkihässäkkä meni Mahtilla hyvin, ei tullut pitkiä kaarteita ja upeasti irtos 13. putken pimeään kulmaan ja akka pääsi edelle. Rengas erinomainen ja hyppyjen kautta kepeille. Ja ne kepit ei löytynyt millään. Ensi katseli vain putkia ja sitten ihan blondina, että mitkä kepit? Kun löysi ne vihdoin, niin meni kakkosväliin ja jätti kesken. Korjatessa taas kakkoseen ja sitten käveli vaan matalana keppien rinnalla :D Hassu poika! Kun hylyn (kolme kieltoa) jälkeen vihdoin kepit löytyi ja aloitus meni oikein, niin akka kehullaan sai koiran lopettamaan 11. kepin jälkeen. Huoh. Loppusuoralla loppui akan ohjaaminen ja meni vielä viimeisestä hypystä ohi. Keppien koheltamista lukuunottamatta oikein hyvä rata Mahtille. Se ei ole koskaan mennyt 20 estettä peräkkäin... Kyllä siitä hyvä peli tulee!

Pieni loppuleikki ja palkat Mahtille ja sitten koirat vaihtoon. Hirmulle verkaksi ravailua ja pari hyppyä verkkaesteellä sekä leikkiä kongin kanssa nurtsilla. Hyvällä ilmellä oli Hirmu, reipas ja leikkisä. Lentävä lähtö ja muuten sama ohjaus alkuun, ku Mahelle. A:lla jäi taas harjalle poseeraamaan, muurin taakse tein persjätön ja sitten 7. hypyltä rima alas. Ponnistus lähti ihan liian kaukaa. Hyvä puomi ja nätisti irtosi 9. hypylle, jonka sivulle persjätöllä puolen vaihto. 11 putkeen lähti, mutta palas pois putkesta, kun tajus, että akka ei tuu mukana. 13 putken mielestäni jo lukitsi, mutta kehusta tuli sitten pois vielä, ihan suuaukon kohdalta. Rengas ja hypyt hyvin. Pujottelun alkuun ihan kumma vilkasu akkaan, mutta hyvin löysi kepit ja pujotteli erinomaisella rytmilla loppuun (ihanaa!). Sitten iloinen irtoaminen loppusuoralle. Maaliin 15 vp:llä ja yliajalla, tuli kuitenkin kaksi kieltoa sieltä matkalta.