Juupa, kisat jatkui tänään päivällä Kuivasjärvellä. Ja kauniista aurinkoisesta kelistä huolimatta oli paljon eilistä kylmempi. Välillä piti käyttää autoa tyhjäkäynnillä, että sai koirat pysymään lämpimänä ja omat jalatkin oli pitkistä kalsareista ja vuorihousuista huolimatta jäässä. Melkein ois saanut olla toppahousut jalassa.

Eka rata on agilityrata. Taas kaikki kontaktit ja keskellä rataa risteyskohta, jossa oli kaikki kontaktit säteinä ja kaksi hyppyä lisäksi. Siitä sitten mentiin ristiin rastiin. Keinu oli alkumutkan jälkeen neljäntenä ja tässä Eepu ensin empi nousussa (oli menossa ohi) ja sitten liukeni tosi liukkaasti pois vain täpärästi kontaktin suorittaen. Valssasin eteen, joten vähän pakko oli siellä keinulla pysyä.. Sitten U-putkeen josta oikea avokulma kepeille eteen valssaten ja nopea puolenvaihto takaa. Ja keppien lopussa U-putki, josta piti valita se kauempi pää. Ei auttanut sivuviennit, hartioiden käännöt eikä vedot. Sinne jatkoi raketti perävalot vilkkuen, korvaakaan kääntämättä suorilta väärään päähään. Ryökäle! Että semmonen hylky tällä kertaa. Loppurata jatkui ihan mukavasti puhtaasti ilman ongelmia.

Myös toinen rata oli agirata ja edelleen kaikki kontaktit. Alussa lähtösuora hyppy-rengas-hyppy ja sitten "mersun merkki" hyppy-ympyrä vasemmalle. Eepu taas keuli lähössä ja kävin paluttamassa sen tiukasti takas istumaan ja etenin 2-3 väliin ottamaan vastaan. Alku meni hienosti ja hyppy-ympyrässä tein onnistuneen valssin eteen ja siitä hyvä kääntö A:lle. A:n jälkeinen elämä oli tällä radalla se haaste, nollakulmainen hyppy kauempana ja piti hypätä "ulos" ja ohi väärän putken suun toiseen U-putkeen. Tämä hyppy meni hyvin jollain twistin tapaisella hallintaväännöllä ja väärä putkikin ohitettiin korkean yläceen ansiosta. Pujottelu hyvin ja sitten suora putki A:n ali ja taas tämä sama poikittainen hyppy ja sinne toiseen U-putkeen. Persjättö meinas taas olla vähän myöhässä, mutta koira tuli pienestä haparoinnista huolimatta hyvin puomille ja siitä kaksi hyppyä oikealle kääntäen ja sylkkärillä hyppy vasemmalle. Puhtaasti mentiin. Keinulla sitten yhteistyö loppui. Ohitin koiran ja valssasin edessä puolen vaihdon. Käskytys oli tiukka, ohjaus koiraa vasten ja kaikki stoppimerkit olemassa, mutta sieltä se vaan karkas vitosen kera ja lopun kaksi hyppyä puhtaasti. Kyllä ottaa päähän tuo keinun vitonen. Ymmärrän kyllä, että tämä KASsin alumiinikeinu (mattopäälinen) ei ole jostain syystä Retkun mieleen, mutta jotain tottelevaisuutta pitäs kuitenkin olla. Ottaisin virheen itselleni, jos olisin ohjannut huonosti tai käskyttänyt epäselvästi, mutta kun ei. Aikaa oli ja sinne keinulle _piti_ pysähtyä. Koira ei tule edes kontaktille asti ja loikkaa sieltä vaan jää keinun kääntökohdan jälkeen jumittamaan kontaktin reunalle ja poistuu sieltä. Ihanneaika alittui reilulla 3 sekuntilla ja vitosella oltiin jossain 5 sijan paikkeilla 30 koiran luokassa. Luokan lopuksi otin koiran hihnaan ja kävin tekemässä keinun kahdesti. Kyllähän se kiireellä oli sieltä kontaktilta taas tulossa pois, mutta teki kuitenkin akan mieliksi. 

Eli viikonlopun saldo hyl. - 10vp. - hyl. - 5 vp. Kahden viikon päästä vielä meidän oman seuran kisat Virpiniemen kuplassa ja me lopetamme tämän kauden sitten siihen. Pidetään juoksutauko vuoden vaihteen jälkeen ja sitten katellaan kisoja sen jälkeen uusiksi.