Kotikisat Haukkukeitaan kuplassa. Olin ilmoittanut Hirmunkin yli 2 kuukauden kisatauon jälkeen starttiin, hypärille. Mahti kun ei hypärituloksia kakkosista enää tarvitse. Himu meni siis yhten startin ja Mahti kaksi. Tuomarina oli Kari Jalonen ja rataprofiilit oli tosi mukavia.

Hirmun kanssa saa kyllä miettiä aina kisaamisen mielekkyyttä. Eihän se ole järin mieltä ylentävää, että koira pistää radan reunalla vuoroa odotellessaan maahan ja on ihan EVVK. Se ei vaan syty millään ja mitä enemmän sitä yrittää viritellä, sitä enemmän se rauhoittelee. Niimpä se saa olla rauhassa, kuten haluaa. Lämmöt otetaan kroppaan ulkona lenkillä ja hallissa se saa maata ja odottaa.

Himun rata meni kuitenkin vähäiseen intoon nähden oikein hyvin. Toki blondilla taas katkes kepeillä ajatus, mutta virhettä siitä ei tullut. Ja kun riittävästi vie sitä persjätöillä, niin se jopa kulkee suht liukkaasti. Harmittavasti nollarata jäi kuitenkin haaveeksi, kun viimeinen rima rapsahti alas Hirmun jarruttaessa jo hypyllä maalialueen aitaa. Mutta hieno 5 vp. ja alle ihanneajan.

Ratavideo http://youtu.be/8xyK9HTl8f8

Agiradalla Mahti oli melko kierroksilla lähtöalueella, mutta malttoi ja kuunteli kuitenkin hyvin radalla. Puomi oli surkean hidas ja A:lta jätkä sitten ampaisi semmoista vauhtia, että saimme kiellon seuraavalta hypyltä. 5 vp. siis myös Mahtille ja alle ihanneajan kiellosta huolimatta.

Ratavideo http://youtu.be/ywBGspOQVxM

Illan viimeinen rata oli Mahtin agirata. Alkusuoran jälkeen tiukka kurvi puomille ja jotain kummaa siinä kävi. Mahtilla lipes tassut jo nousuosuudella ja sitten tasaisella se mätkähti puomilta pahannäköisesti alas. Videolta näyttää, että se saatoi osua pudotessaan myös puomin jalkaan. Koira vaikutti kuitenkin olevan ihan kunnossa, eikä ollut täräyksestä millään, joten jatkoimme radan loppuun puhtaasti. Eli 5 vp. puomilta ja vähän yliaikaa.

Ratavideo http://youtu.be/LpuLW-xEbZI

Ensi viikonloppuna meillä on tämän vuoden viimeiset kisat. Molemmat menevät yhden startin KASssilla. Joulukuun pidämme sitten treenitaukoa ja tammikuussa Hirmu kans vielä taukoilee juoksun takia ja seuraavat kisat meillä on joskus helmi-maaliskuussa.