Tänään kisasimme agia KASsin kisoissa Activen hallilla Martinniemessä. Hirmu on treenannut syksyn kivasti omassa hallissa, joten oli aika koeponnistaa kisakuntoa sen kanssa yhden startin verran ja Mahella oli kaksi kolmosten agirataa.

Treeneissä Hirmu on ollut hyvin vauhdikas. Olen sen kanssa joutunut miettimään jo uusia ohjauskuvioitakin, kun en enää ehdi joka mutkaan persjätölle. Ja kontakteilla se on ollut jo niin vireessä ja röyhkeä, että käskytystä on pitänyt tiukentaa. Pujottelun kanssa ei ole ollut kertaakaan ongelmaa, sen blondi rallattelee nopeasti ja varmasti, innokkaasti ja iloisesti. Mutta sama käytäntö ei jatkunut sitten kisoissa...

Positiivistä oli se, että Hirmu jopa leikki hallissa ennen starttia ja makupalatkin maistuivat. Akkaa tuntui Himun kisaaminen jännittävä, joten sen toki tuo herkkis huomasi. Ja kisasuoritus oli sitten huomattavasti käsijarru päällä ja vanhaan käytökseen taantuen. Pujottelun uinuminen tuli jo nyt alkukepeillä ja sen uusimisessa Hirmu hyppäs viereisen hypyn eli hylky. Toisella yrittämällä pujottelu meni sitten ilman ongelmia. Keinulle käskytin treenien tapaan tiukasti, sen verran monta törkeetä lentokeinua kun on tässä syksyn aikana nähty. No nyt se tiukka käskytys oli liikaa ja blondi tuli keinulta kesken pois. Lopussa vielä maali ja palkka (joka kyllä oli akan taskussa) veti vielä vikasta hypystä ohi. Ei ihan kamala räpellys 5 kk kisatauon jälkeen, mutta samat virheet jatkuvasti harmittaa kyllä.

https://youtu.be/prAN5uXG6OI

Mahtin kanssa meneminen tuntuikin sitten Hirmun jälkeen tutulta ja turvalliseselta. Se kun toimii kuin junan vessa, eikä tee ylläreitä kuskille :) Kaksi hylkyä kuitenkin tänään, vaikka etenkin eka rata oli sikamakee! Ihan oli kuskin oma hylky esteellä 21.

https://youtu.be/hwUWMb6iaQM

Toinen rata sössittiin sitten heti alun takaakiertoon, jonka piti olla peruskauraa meille. Ja siitä korjauksessa tuli huono linja 3. hypylle ja neloselta ajauduttiin sitten hypyn väärälle puolelle eli hyl.

https://youtu.be/DSMLPcFaMwg

Molemmilla Mahtin radoilla meidän hidas keinu on entistäkin hitaampi, sillä Mahe rämpi pahasti nurin puomin nousulta torstain treeneissä vaarallisen lähestymiskulman takia. Tätä pitää treeneissä tehdä nyt korkealla vireellä ja isolla palkalla, että saadaan korjattua.