Kauden viimeiset hallikisat oli tänään meidän "kotihallissa" eli Haukkukeitaan kuplassa. Tämä oli myös viimeinen kisa kuplassa, sillä kesällä kuplan tilalle rakennetaan ihan oikea, kiinteä koirahalli. Ensi talvena meidän seurassa kirmataan sitten isossa ja valosassa hallissa, hiekkatekonurmella :) Tuomarina oli Ritva Herrala, jolla oli todella mukavat ja virtaavat radat. Haasteita antoivat vaihtelevat estevälit, välillä oli tosi lyhyttä ja välillä lähes ylipitkä vientiä. Ja ansaesteet olivat likellä, jos koira yhtään poikkesi suunnitellulta linjalta.

Ekan radan ohjasin ite hyvin. Kerrankin mää olin kartalla ja oikeassa rytmissä koiran kanssa koko 22 esteen radan ajan. Suuria vaikeuksia ei tullut, eikä tarvittu yhtään hätäpelastusta. Koira toimi, kuten treeneissä ja meno oli rentoa. Tulos 0 vp. aika -7,83 (etenemä 4,03 m/s) ja sija 11/39. Hyvä Mahe!

http://youtu.be/AdEJQ4qtEpM

Toinen agirata oli ensimmäinen rata käänteisessä järjestyksessä. Me päästiin hyvästi käyntiin ja putkelle 11 asti pysyin suunnitelmassa ja koira toimi sen mukaisesti. Sitten päätin muuttaa ohjausta, kun muille oli tullut ongelmia kepeille viennistä (todella lyhyt väli ja tultiin putkesta suoraan kohti väärä hyppyä). Näin Mahe ajautui ohi hypystä 13 ja tämän jälkeen loppuradasta löysäilin ohjauksen kanssa, joten palikat muurilta alas ja putken sijaan Mahti valitsi loppuradasta A:n -> hylky. Mitä tästä opimme? Ohjaa siten, kuten olit suunnitellut. Se ohjaus, mikä tulee ekana mieleen, on yleensä meille se helpoin ja toimivin. Mahe ei aina toimi, kuten muut koirat.

http://youtu.be/I66xT9VQ9ms

Hypäri oli näenäisen helppo, mutta tutustumisessa jo ilmeni useampia kinkkisiä paikkoja. Olisin halunnut vielä kepit koira oikealla, mutta se ois tehnyt keppien aloituksesta vaikeamman. Päädyin sitten vetämään valssin 5 hypyn jälkeen ja vein koira vasemmalla. Näin U-putken väärään päähän vienti vaati kunnollisen vedon väärän pään ohi, joten koira tarttui rukkasiin ja siitä tuli pyörähdys -> kielto -> väärä pää -> hyl. Ihan just se kohta, jota mää pähkäilin... No laitettiin sitten tossua toisen eteen loppurata, kun hylky oli alla. Yksi rima sieltä tuli alas ja loppumutkassa Mahti pitkästä aikaan kävin kaarrattamaan, vaikka lelu ei ollut palkkana maalissa, vaan akan taskussa.

http://youtu.be/t2PY0Nz_eUA

Ihan saa olla tyytyväinen koiraan. Pitkästä aikaa mentiin kolme starttia ja hyvin jaksoi poika. Ja vielä revitteli Hirmun kanssa ennen ja jälkeen starttien kantohangilla Haukkiksessa. Hyvä tekemisen meininki meillä nyt on. Oma ohjaus vaan ei tahdo pysyä vielä montaa rataa kasassa.