Komea kevätpäivä ja keula kohti Virpiniemeä. Oli Ratsujalostusliiton Kyvyt Esiin toinen osuus. Tuomareina hypyissä Kimmo Kinnunen ja askellajeissa Meukka Manninen. Aikataulu kusi pahasti, meidän vuoro piti olla klo 17.24, oltiin paikalla neljän jälkeen ja maneesiinpäästiin seitsemän aikaa... Melkoisen väsynyt oli Antti, olin juoksuttanut sen alle ja sitten odoteltiin vielä käsihevosena toista tuntia.

Edellisen tapatuman jälkeen Antti kävi eläinlääkärillä tarkistuksessa, selässä oli jonkun verran lihasjäykkyyttä, mutta isoimmat muutokset löyty suusta. Pitäs muistaa nuoren hevosen kanssa hamppitarkit vaikka liian usein, ihan varmuuden vuoksi. Eli hammaspiikkejä oli pojalla, siitä johtuen todennäköisesti liikkuu ratsastaessa vinossa ja siten kipeyttää selkälihakset. Muutama päivä lepoa, rentoa juoksutusta ja ruokaan lisättiin E-vitamiini. Tämä tuntui auttavan heti, sillä viikko rapauksesta Antti oli ratsastaessa selvästi suorempi, taipui symmetrisesti molempiin suuntiin ja tukeutui tasaisesti kuolaimeen.

Hypyissä tämä muutos ei vielä näkynyt. Edelleen kommentit oli tekniikasta samanlaiset eli kulmikas hyppy, ei avaa riittävästi takaa. Kapasitettiä hevosessa kyllä on. 110 cm ylittyi kevyesti. Askellajeissa näkyi väsyminen, ei ollut niin energinen kuin normaalisti. Mutta hyvät arvosanat tuli liikkeistä. Ja taas kehuja esiintymisestä, luonteesta ja yhteistyöhalukkuudesta.

Parin viikon päästä on sitten kevään tärkein koitos eli laatuarvostelukarsinta Ruukissa.