Bordereiden erikoisnäyttely pidetiin Lappeenrannassa ja tuomarina oli Helena Fizgerald Australiasta (kennel Borderfame) eli Nastan Cola-emän ja Retkun Jojo-emän kasvattaja. Mukana meidän jälkikasvusta Retkun Toffe-poika sekä Nastan pojat Otto & Laku. Lisäksi useampi Nastan lapsenlapsi sekä lapsenlapsenlapsi. Näin ne sulkupolvet jatkuvat.

Keli oli aurinkoinen, mutta tuulinen ja mustia pilviä vilisti taivaalla. Kesken urosten arvostelun alkoi rankkasada ja ukonilma, joten arvostelu keskeytettiin hetkeksi ja mekin siirryttiin autoon pitämään sadetta. PU-kehässä lompsoteltiinkin sitten elegantisti kumppareissa :-)

Toffe voitti luokkansa (1KP) pennuissa ja sijoittu pentujen PU-kisassa kakkoseksi mukavalla arvostelulla. Saijalla meni kehät päällekäin (pennut arvosteli kelpietuomari Camilla Allnutt), joten minä vein Laku käyttöluokkaan. Lakulle luokkavoitto erinomaisella, Otolle EH3. PU-kehässä Laku poimittiin viiden parhaan joukossa jatkoon, mutta jätettiin sitten ilman sijoitusta eli "PU5". Hyvän arvostelun sai poika, vaikka olikin puoliturkissa. Ja mukava oli sitä esittää, kun seisoo niin varmasti ja rauhallisesti. Hyvä treeni ennen maailman voittajaa.

Kenttä imi vedet nopeasti ja narttujen aikana olikin sitten taas lämmintä ja aurinkoista. Retku esiintyi erinomaisesti kovatasoisessa valioluokassa ja sai erin. Itseä lämmitti erityisesti tuomarin kehut hyvästä esiintymisestä, on sen eteen tehtykkin töitä ja nyt saadaan nauttia tuloksista. Retku on itsevarma ja tasapainoinen, jolloin tuomarin on helppo käydä sen rakenne läpi. Nasu meinas olla vähän vauhdissaan vetskuissa, mutta malttoi kuitenkin mielensä, vaikka melkoista vetoa ravaaminen olikin. Molemmille sijotus omassa luokassaan, Retku neljäs (8 koiraa luokassa) ja Nasta kolmas (7 koiraa luokassa). PN-kehässä Veikko vei Nasun ja siinä yksilöliikkeet menivätkin hyvin. Ei kuitenkaan enää lisäsijoituksia meille, hyvin tyytyväisiä ollaan näihinkin. Vaaleanpunainen nauha ei tänään todellakaan ollut itsestään selvyys.

Retku:
Beautifully presented. Good head proportion. Good expression. Good neck. Exellent lay of shoulders. Good body. Good topline. Good turn of stifle. Good croup. Good coming and going. Good side gait when settled. VAL ERI4

Nasta:
Slightly lackin underjaw. Good expression. Good neck. Good lay of shoulders. Good topline. Good hindquarters. Good coming. Slightly close behind. Good side movement. VET ERI3  

Päivän päätteeksi jäätiin vielä jututtamaan tuomaria ja esittelemään hänelle sukulaiskoiria. Liikutuksen kyynel kimmelsi Helenan silmissä, kun hän asettui valokuvaan ympärillään iso joukko Borderfame koiria ja niiden 1-polven jälkeläisiä. Toivottavasti saan jonkun kuvista myöhemmin tänne lisättäväksi.

Illalla vielä napa täyteen kesäherkkuja ja puusauna Käpälämäessä. Kauheasti ei tarvinnut unta illalla houkutella tulemaan, jäin jalkapallon EM-kisatkin vapaaehtoisesti katsomatta...