Lauantaina ajeltiin iltasella Rukalle ja asetuttiin aloillemme mukavaan mökkiin Vuosselin puolelle. Koko perhe oli matkassa ja kaikilla viikko lomaa. Sunnuntaina käytiin pitkä lenkki koirien kanssa järven jäällä. Kantohankia ei ollut, joten kulkea pystyi vain kelkan jälkiä pitkin. Siitä jos erehtyi syrjään, niin heti oli koirat kaulaa ja akka reisiä myöten lumessa.

1239045689_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Mutta kyllä siellä tilaa riitti muutenkin. Ja kelkkoja ei kulkenut. Källi on opetellut pari viikkoa nyt pillikäskyjä ja toimii niillä hienosti. Uskaltaa laskea irti, kun luoksetulo "käsky" eli kaksi lyhyttä puhallusta pilliin kuuluu Källille. Eli ei se ihan umpikuuro ole.

Maanataina lähetiin sitten hiihtolenkille. Yöllä oli satanut useampi sentti uutta lunta ja keli oli vähän tahmea. Mutta olipahan ainakin pito kohillaan :-) Nastaa en enää uskaltanut ottaa hiihtolenkille mukaan. Se kun vetää edelleen lenkit täysillä vetäen, kieli sinisenä. Pitää akan säästellä muoria, kun se ei ite sitä ymmärrä. Mari-sisko lähti muorien kanssa parin tunnin kävelylenkille ja akka, Retku, Mirva-sisko ja äiti hiihtivät urheasti 13 kilometrin Vuosselin lenkin. Retkulla oli valjaat, fleksi ja se oli kiinni akan vyössä. Mukava sen kanssa on hiihtää, kun ei vedä yhtää ja seuraa koko ajan akan vauhtia. Enimmäkseen se ravailee kevyttä hölkkää, laskuissa laukkaa mukavasti matkassa ja nousuissa malttaa kävellä ja odottaa. Ja ohittajista ei välitä pätkääkään. Kolme tuntia meni kahdella tauolla tuossa lenkissä ja ihan hiki tuli hitaasta vauhdista huolimatta.

1239046079_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja palloakin jaksoi pelata evästauolla. Naapureilla oli paljon paremmat makkarat ja meillä vaan juomista ja rusinoita...

Tiistaina kivusta ja särystä huolimatta taas Mirvan kanssa ladulle. Ja uudestaa 13 kilsan lenkki, nyt vain yhdellä pysähdyksellä. 2½ tuntia tahmeassa kelissä, mutta mukavaa oli. Ja hyvin jaksoi Eepu juosta. Pitäsköhän harkita AD koetta sen kanssa kesällä?

Illalla saatiin sitten mökille mieluisia vieraita, kun Carita tuli Helmin (Retku x Laku) kanssa kylään mökille. Ja voi miten hieno ja iso tyttö meidän pikku-Airista oli kasvanutkaan! En ole nähnyt sitä muuta kuin kuvissa luovutuksen jälkeen. Karvatonhan se oli, niinkuin pikkutytöt reilun vuoden iässä kuuluukin. Mutta kovin tasapainoinen ja sporttinen. Ja hyvän kokoinen narttu. Ja kerrassaan ihana oli nähdä, miten hyvä suhde Helmillä oli Caritan kanssa. Olipa kiva nähdä!

Keskiviikkona pidettiin välipäivä rankemmasta urheilusta ja käytiin vaan koirien kanssa jäällä kävelemässä. Lunta oli tullut taas lisää ja keli oli tosi raskas.

Torstai ja perjantai oltiin mutkamäessä ja koirat veti lonkkaa mökille. Toki ne kävi molempina päivinä pitkän lenkin vapaana jäällä juoksemassa. Mutta selvästi jo väsy painoi muoreja varsinkin. Viidessä ihmisessä kun on paljon vahdittavaa päivisin, ei meinaa päikkäreitä ehtiä ottamaan ollenkaan.