Sunnuntaina aamulla keula kohti etelää ja mukana koko lauma. Källikin tahtoi mukaan. Kun reppu illalla pakattiin, tassut trimmattiin ja turkki harjattiin, niin muori oli heti näyttelyyn menossa. Aamun se makas tuulikaapissa, ettei vaan joutus jäämään matkasta. Sillä ehdolla pääsi mukaan, että katsotaan paikan päällä haluaako mennä kehään vai ei. Nämä speciaalit miltei 13v. koiralle sallitaan, mennään sen jaksamisen ja mielitekojen mukaan :-)

Aurinko paistoi, ruoho oli vihreää ja kesäpäivä kauneimmillaan. Ja tuomari Elena Ruskovaara käsittelee koiria niin ihanasti, että sinne on ilo mennä arvosteltavaksi. Retku oli ainoa valioluokan narttu ja sai ERIn. Veteraaneissa oli kolme narttua 8v., 11v. ja melkein 13v. Ja meidän vanhuksille molemmille ERI. Mirva vei Källin alussa ja itse sitten esitin yksilöarvostelun. Nasu oli taas niin vauhdissaan, että ei meinannut perässä pysyä. Ja Källi seisoi arvostelun ajan välillä kolmella jalalla nameja kerjäten (eli antoi tassua händlerille...). PN kehässä tuli sitten hoppu, kun händlerit loppu kesken. Saatiin 5s. varotusajalla Teija kehään Nastan kanssa ja sijoitukset Retkulle PN2 ja Nastalle PN4 + ROP-veteraani. Ja kun CACIBin voittanut PN1 Ruska on jo Inttivalioon tarvittavat tulokset kerännyt, niin Retkun vara-CACIB tulee vahvistumaan CACIBiksi. Eli meillä on nyt se kaivattu aika-CACIB eli tarvittavat näytelmätulokset kasassa Kans Mva -titteliä varten. Käyttötulosta mietitään sitten joskus, paimennuksesta tietenkin ensisijaisesti, kun PK-lajit ei ole oikein akan kiinnostuksen kohteina.

Kasvattajaryhmä tehtiin suorilta PN1-4 koirista ja se sai KP ja oli ROP-kasvattaja. Me ei isoon kehään jääty, vaan ajeltiin brunssille mökille ja nautittiin loppupäivä ulkoilmasta ja auringosta.

Retku:
Erinomaista tyyppiä oleva vahva narttu. Ideaali koko. Linjakas olemus. Vahva karva. Erinomainen pään malli. Ilmeikkäät korvat, jotka voisivat olla ylemmäksi kiinnittyneet. Keskittynyt ilme. Hiukan lyhyt ja jyrkkä lantio, muuten laadukas rakenne. Yhdensuuntaiset etu- ja takaliikkeet. Tasapainoinen askellus sivusta katsottuna. Miellyttävä käytös ja esiintyminen.

Nasta:
Erittäin hyväkuntoinen, reipas ja laadukas veteraani. Kuono voisi olla vahvempi, muuten hyvä pää, jossa tarpeeksi otsapengertä. Kaunis luonnollinen ryhti. Oikea olemus ja voima raajoissa ja rungossa. Kauniit ulottuvat sivuliikkeet ja häntä. Kunniaksi omistajalleen tässä kunnossa.

Källi:
Hienossa lihaskunnossa esitetty rakas veteraani. Karva on jo hieman pehmeä. Hauska ilme, melko voimakas kallo. Varmat korvat. Hyvä raajaluusto. Hyvä runko. Edelleen kaunis, ulottuva sivuaskel. Tasapainoinen kokonaisuus. Miellyttävä esiintyminen.

Tämä oli Källin viimeinen esiintyminen näytelmäkehissä. Alkaa ikä sen verran painaa, että lopetetaan tässä vaiheessa, kun koira on vielä hyvässä kunnossa ja reipas & innokas lähtemään. Jätämme suosiolla veteraanikehät nyt nuoremmille.