Kyllä kuusiviikkoisten elämä on rankaa. Tänään on tehty pentutesti ja sen päälle on vielä napsittu studio-otoksia pöydällä eestä ja sivusta. Jahka kuvaajamme ehtii takas kotiin Kajjaaniin ja saa kuvat käsiteltyä (mm. typistetyn heiluhännän paikalle trikkikuvataan toisesta kuvasta onnistunut häntä ;-), niin lisätään niitä tännekin ihailtavaksi.

1264360735_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Äippä treenaa pentusten taistelutahtoa.

Pentutestin tuloksia en tässä vaiheessa blogiin lisää. Valitettavasti korviini on kantautunut tietoa, että pentutestiä luettaisiin kuin piru raamattua ja että mitä korkeammat pisteet pentu saa, sitä parempi pentu se olisi. Näinhän ei suinkaa ole. Korkeimmat pisteet saava pentu on aggressiivinen, dominoiva, röyhkeä ja itsevarma, eikä todellakaan mikään helppo koira.

Pentutestin tarkoitus on kaivaa eroja pentujen välille kotivalintojen selvittämiseksi ja antaa ohjenuora tulevalle omistajalle pennut vahvuuksista, heikkouksista ja kehityskohteista.

1264360781_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Ihan varmasti on lelukoira! Ällösöpöstys.

Meidän pentuset toimivat mukavasti testissä. Osalla oli vireystilassa vähän toivomisen varaa, mutta kahdeksan pennun testaaminen peräjälkeen tekee aina sen, että joku on hereillä ja villissään, toinen unelias ja väsyksissä. Pisteet jakautuivat kaikilla 39-59 pisteen välille, eikä mitään suuria yllätyksiä tullut. Pennuista selvästi näki, että niiden kanssa on seurustelu paljon ja niillä on suuri luottamus ihmiseen. Moni jännittävä tilanne selvisi sillä, että testaaja sanoi muutaman kannustavan sanan ja tilanne ratkesi saman tien. Ja ääniherkkyyttä ja dominanssia ei ollut kellään, tämä olikin jo tiedossa.

Kahtena viime yönä pentuset ovat käyneet kertaalleen ulkona myös yöllä klo 3-4 maissa. Niimpä kakat ovat kaikki tuleet ulos ja pentulasta on siivottu vain pissapapereita. Ei hullummin 6 viikkoisilta Hirmuliskoilta.

Auto on varustettu valmiiksi huomista eläinlääkärireissua varten. Ostin (kun halvalla sain) Retkun kokoisen lentoboksin, joten 4 pennuista menee siihen ja toiset 4 näyttelyhäkkiin. Saadaan näillä nostettua pennut autosta suoraan vastaanotolle. Avensis on siis kaksi paikkainen koirankuljetusauto ja isoille koirillekin jää ruhtinaallisesti tilaa häkin ja boksin viereen.

PS: Jatkossa sitten lentoboksin saa multa lainaan, jos joku Oulun suunnalta sitä varvitsee. On Skykennel koko L.