Retku on ollut agikisataulla lokakuun puolesta välistä asti ja lajitreeniä tauon aikana on tehty tasan kahdesti. Käytiin testaamassa kisakunto oman seuran kisoissa. Olosuhteet olivat perin haastavat, iltapäivällä mittarissa -18 astetta ja auringon laskiessa mittari painui -25 asteeseen. Keli teki lämmittelystä perin haastavaa, mutta onneksi hallissa lämmitys pelasi ja siellä oltiin varmaan nollan paikkeilla. Akka juoksi toppahousuissa, mutta tarkeni vaihtaa Kuomat lenkkareihin ja mennä radat ilman pipoa ja rukkasia. Retku teki verkkalenkit toppa-Pomppa päällä, odotti rataantutustumiset autossa (joka oli käynnissä) ja sitten teki noin 10 min. lyhyen verkan hallissa yhdellä verkkahypyllä ja takki päällä lelulla leikkien.

Rauno Virta oli tehnyt kivat, virtaavat radat, joissa tarvitsi monipuolisesti osaamista, mutta koira sai reilut linjat.

1297680670_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Muistin varassa piirretty rata A-kisasta, rimat 60 cm
Tuomarin piirros samasta TÄÄLLÄ.

Jätin Retkun lähdössä maahan hyvin kauas ykkösestä ja kiersin puomin vasemmalta puolelta ottamaan putken taakse vastaan. Pysy hyvin lähössä. Kolmosen taakse valssi ja kääntö 4:lle ja välistä veto 5:n takaa. Keinulle kontaktin eteen valssi, joka blokkas suoraan edessä olleen putken väärän pään ja siitä lähetys putkeen. Itse kipitin 8-hypyn vasemmalta puolelta vedättäen muurille ja ehdin hyvin edelle työntämään 10:lle. Sitten sisäkaarteessa 14-hypylle asti, jossa tein rohkeasti persjätöt ja vaihdoin puolta ennen okseria. 17-18 ohjasin koira oikealla ja puomin samoin. Puhtaasti tähän asti ja hyvässä rytmissä. Puomilla sitten ehdin hyvin ohi ja edelle ja tyhmä kiilasin koiran linjalle, jolloin Retku tuli topin jälkeen sivusta alas kontaktilta ja sai alastulosta kontaktivirheen. Hitto että ite mokasin varman nollan. Kiire ei kyllä ollut, kun aika oli 39,08 (ia 47 s.).

1297680681_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
B-kisa, rimat 60 cm (okseri 55 cm?)
Tuomarin piirros samasta TÄÄLLÄ.

Toinen rata oli kans mukava! Lähtö lentävänä, Retku teki kyllä mahtiloikan ykköselle :) Käänsin persjätöllä puomilla ja koira jäi vasemmalle puolelle. Puomin alastulossa meinasin ite lentää perseelleni, lenkkarit luisti pahasti hiekalla ja horjahdin voimakkaasti koiran rinnalla. Ja saimme taas kontaktivirheen! Koira vasemmalla hypyt 3-4 ja siitä kääntö putkelle. Sisäkaarteesta 6-9, hetken aikaa Retku haki 14-putkea renkaan jälkeen, mutta sai siten oivan linjan okserille, joka oli hankalasti pimeässä kohti nurkaa. En ottanut etumatkaan, vaikka oisin ehtinyt, vaan odotin koiraa ja lähetin 9-hypylle jääden itse putken toiselle puolelle. Siitä siis leijeröiden kepeille mahtavasti. Hieno Retku! 11-hypylle törkkäsin vaan takaakiertoon ja jatkoin itse koira vasemmalla 14-putkelle asti edestä vedättäen. A:n kontaktille eteen valssi, tuli kyllä melko loikalla ja vauhdilla alas, mutta ei virhettä. Hypylle 17 välistäveto tiukalla käskyllä ja heitto 18 hypylle. Töppöstä toisen eteen ja puomin kiersin oikealta loppuhypylle, johon Retku irtosi hienosti. Maaliin vitosella, aika 40,42 (ia 47 s.).

Olin kovasti tyytyväinen menoon. Meillä oli hyvä rytmi ja ohjasin itse rohkeasti. Luotin koiran osaamiseen, enkä jäänyt varmistelemaan mihinkään. Retku toimi hyvin ja innokkuudesta huolimatta oli hvyin kuulolla. Puomin kontaktivirheet oli meidän kisahistorian 2. ja 3. Kerran ollaan Iisalmessa saatu se eka puomin kontaktivirhe, kun ite vapautin koiran liian ylhäältä. Tämä on ainut kohta, missa Retkulla selvästi nyt näkyi tuo treenaamattomuus. Tahtoo topata turhan ylös kontaktille ja lähtee siitä sitten raketin lailla. Mutta olipa meillä mukavaa!

Jähyttelylenkin jälkeen otin Hirmun halliin itekseen ja leikin sen kanssa kentällä teddy-Kongin kanssa. Hyvin noutaa ja tuo lelun aina käteen asti. Sitten vähän juoksupätkiä esteiden väleissä lelulla palkaten. Hiki tuli molemmille ja kakara leikki tosi vapautuneesti ja innolla.