Meillähän on valtavan hyvä tilanne täällä Oulussa, kun ei tarvii juurikaan kauemmaksi ajella agikisoihin koko talvena. Eli taas kisattiin oman seuran kisoissa Haukkukeitaassa Mahen kanssa parin startin verran. Pitkästä aikaan pääsimme tuomari Minna Jokisaaren radoille.

Täytyy sanoa, että ekan radan tiesin jo kentän reunalta olevan vaikea meille. Mahti on käännöksissä selvästi toispuoleinen ja sille vasemmalle tiukat käännökset hypyillä on vaikeita. Tällä radalla oli kolme silmukkapyöritystä hypyille vasemman kautta. Heti kakkoshyppy takaakiertona. No näihin me ei hyllytetty, mutta edettiin kyllä ko. kohdat kökköisesti. Virheita toki tuli matkalla, puomilta kiilasin koiran alas sivulta ja renkaalle tuli kovasta vauhdista kielto. Ois vaan pitänyt käskyttää kannustavammin. Mahti on saanut renkaasta useamman kerran iskun selkäänsä ja tää sinivalkoinen rengas on tukevaa tekoa, eli tuntuu varmasti ja koiran sen muistaa. Keppien aloitus oli oikealta avokulmasta ja koira teki sen itsenäisesti ja loistavasti. Hyvä Mahe. Hylly tuli lopun silmukkapyörityksessä, kun käännöksen jälkeen Mahe irtos sivulla olevalle esteelle, ei ollut ohjaus tarpeeksi tiukasti suoraan.

http://youtu.be/jzLPGIt-AtA

Toinen rata syntyi pienin muutoksin, mutta oli täysin erilainen profiililtaan. Ei yhtään takaakiertoa ja pitkät estevälit -> vauhtia. Itse hätäilin alun keinun ja koira tuli sivusta alas. Puomi oli törkeän hidas, mutta varmistelin ekan radan virhettä siinä. Muuten mentiin puhtaasti ja täytyy tunnustaa, että omasta mielestäni ohjaus pysyi hyvin kasassa. Vitosella maaliin hyvin tyytyväisenä.

http://youtu.be/mD1EabL3C-U

Seuraavat kisat on jo viikon kuluttua Martinniemessä.