Pennut ovat nyt siinä iässä, että valtavaa kehitystä tapahtuu ihan silmissä. Viime viikon keskiviikkona pentujen maailma laajeni ison pentulan muodossa ja kaikki oman perheen koirat pääsevät nyt esteittä aidan taakse pentujen kanssa seurustelemaan. Etenkin Mahti otti tämän muutoksen ilolla vastaan, sille tämä on mieluisa tosi-TV ja aita pitää naskalihampaat kuitenkin kauempana pöksykarvoista :)

Kinna palasi omaan kotiinsa Tampereella torstaina ja pentujen ulkoilukaveriksi ja leikkitätiksi alkoi Hirmu. Nyt kun sää on ollut suotuisa, niin pennut ulkoilevat monta kertaa päivässä ja torstain jälkeen kakkoja on sisälle tullut tasan kerran. Muuten isot hädät tehdään reippaasti pihalle.

Motoriikka kehittyy nyt voimakkaasti ja pennut kulkevat jo reippaasti omin jaloin pentulasta ulos ja takaisin sisälle. Pentulassa aidan takana pennut ovat vain yöt ja päivällä käyvät välillä nukkumassa, muuten saavat olla vapaasti koko talossa ja takaovi on auki pihalle. Vielä ei ole sääskiä eikä juuri muitakaan öttiäisiä, joten helppo pitää ovi auki.

Ruokaa menee neljästi päivässä. Klo 7, 12, 17 ja 22. Olen vaihtanut pikkuhiljaa RC:n starter ruuan Eukanuban pentu lammas-riisiin ja sitä on tulossa myös pentupaketeihin mukaan. Vieraita meillä käy päivittäin ja silityksiä ja sylityksiä on tarjolla yllin kyllin. Ja niistä nauttivat myös kilvan isot koirat. Että mää jaksankin aina ihailla tuota Hirmua. Sen parempaa kaverikoiraa ei olekkaan. Silmät ummessa se kellistyy lattialle pienten lasten rapsutettavaksi ja nauttii huomiosta täysin rinnoin.

Pennut ovat käyneet myös ensimmäiset automatkat ja kyläpaikat. Autossa pennut matkustavat takapenkillä isossa kevythäkissä. Oi miten helppoa kahden kanssa kulkeminen onkaan! Ne tulevat käymään vielä monta kyläpaikkaa ja reissua ennen luovutusta.

FB:n kuvakansioon tulee melkein päivittäin uusia kuvia. Enimmäkseen ne esittävät nukkuvia pentuja, sillä mun pokkarikamera ja kännykkäkamera ei millään pysy enää vauhdikkaiden pentujen perässä. Ensi viikonloppuna toivottavasti saadaan kuvia myös laadukkaammalla kameralla.

Pentutesti on sovittu sunnuntaille (25.5) ja eläinlääkärin tarkastus, sirutus ja silmäpeilaus seuraavalle maantaille (26.5).