Viikonlopun aikana meillä on käynyt runsaasti pentuvieraita, joten pennut ovat saaneet taas valtavasti uusia, hyviä kokemuksia. On silitelty ja sylitelty, maisteltu sukkia ja vedetty hampailla housunlahkeita. Myös Hirmu ja Mahti ovat saaneet tehdä lähempää tuttavuutta pentujen kanssa. Hirmu onkin maailman paras isosisko näille, osaa olla rauhassa ja pistää myös maahan pentujen kanssa leikkiessään. Mahtin leikkiinkutsut on vielä sen verran rajuja ja liikkeet nopeita, että muutaman viikon saa Mahti vielä leikkikavereiden kasvua seurata aidan takaa, ettei tule mitään havereita näiden kanssa. Retku imettää 2-3 h välein, mutta syöttöjen välillä maitokauppaan ei ole asiaa. Äitikoira siis opettaa pennuille jo koiran kieltä. Murinta tarkoittaa sitä, että asiaa mahan alle ei ole. Ja jos sitä ei usko, niin saa nopean pyöräytyksen, jotta asia varmasti tulee selväksi. Todella taitava Retku tässä opettamisessaan on, säikäyttää toki pennun, mutta ei tee mitään pahaa.

Sunnuntaina iltasella oli ohjelmassa ensimmäinen ulkoilu. Kannoin pennut pihalle ja siellä viihdyttiin heti puoli tuntia. Kakkoja nurmelle tuli viisi ja rohkeimmat viipottivat jo kukkapenkissä ja terassilla kukkia repimässä. Myös ekat laukka-askeleet nähtiin, toki ajatusta siihen on vielä enemmän, kuin kropan hallintakykyä :) Kukkaan ei piipannut eikä menettänyt toimintakykyään, vaan reippaasti liikkuivat uudessa paikassa. Ja ulkoilun jälkeen pentulassa nukuttiin sikeästi unia nähden.

Pennut ovat saaneet ensimmäisen matokuurin (Axilur) ja ruokaa menee nyt kolmesti päivässä, kerta-annos kuudelle 1½ dl. Retku syö 10 dl muonaa päivässä + lisukkeet ja maitoa tulee erinomaisesti.