Iltapäivällä Retku kävi levottomaksi. Kun se tähän mennessä on ollut hyvin seesteinen ja pysynyt tiiviisti pentulaatikossa, niin nyt se ravasi laatikosta pois yhtenään ja kävi sängyn alle petaamaan. Kauhea läähätys, kuolaus ja päätön levottomuus. Ei ollut nälkä, ei jano eikä kiirus ulos, mutta silti vaan oli meno päällä.

Soitin Sarille ja päivystävälle eläinlääkärille ja heti pentujen syötön jälkeen lähdettiin ajamaan kaupunkiin. Äiti jäi muorien kanssa pentuvahtiin. Laitettiin lisälämpö pentulaan varuksi päälle. Oma mittaus Retkun lämmöstä oli 38,7 ja eläinlääkärissä se oli jo 39,2. Retku laitettiin tippaan ja se sai 12 ml kalkkia kolmessa erässä suoraan suoneen. Tämän lisäksi laitettiin 5 ml kalkkia laimennettuna nahan alle, se imeytyy sieltä hitaammin illan aikana. Puntarin lukema oli 19,75 kg eli kilo normaalia enemmän. Lämpö lähti heti laskuun ja oli ell toisessa mittauksessa 38,6 eli näyttää vastaavan kalkkiin hyvin. Nyt on pentulassa rauhassa ja imettää pentuja.

Mennään vielä huomenna aamulla varmuuden vuoksi klinikalle tarkistamaan tulehdusarvot. Summamutikassa ei laitettu koiraa vielä tänään antibioottikuurille ja/tai kipulääkekuurille. Ja katsotaan lisäkalkki ruokaan jatkossa tarpeen mukaan. Pitää tästä konsultoida eläinlääkäriä huomenna. Kun on iso pentue ja monta henkeä emän voinnin varassa, niin näihin voinnin muutoksiin pitää reagoida samantien. Ei auta odotella, että narttu menee huonoon kuntoon. Nyt pennut ovat voineet erinomaisesti koko ajan, Retkulla selvästi oli hankala olla.