Lauantaina oli taas kello soimassa klo 5.45 ja klo 8 oltiin jo reippaana kentän reunalla agikisoissa. Ohjelmassa kaksi starttia nurmipohjalla. Luokkajärjestys oli kerrassaan mukavan, sillä aamulla kisattiin pelkästään maksikoirien kanssa. Vuorotellen rinnakkaisilla agi- ja hyppyradoilla 132132 ja pikkukoirat saapuivat paikalle vasta iltapäivällä. Meillä oli ekana maksi-3 agilityrata ja päivittelyn aiheena paikalliset esteet. Hyppyjen siivekkeet olivat todella näkymättömät ja ilmavat. Mustaa ohutta rautaputkea ja rima "kellui" ilmassa valkoisena. Kontaktit olivat mattopohjaiset ja keinulla varsinkin mattojen rajat oli tosi epäselvät, kun keskiosa oli musta ja kontaktit tummansiniset. Pussi näytti koirankopilta ja "kangas" oli paksua kumipressua. Lähdönvarmistus tehtiin toimiston seinään viivamalla oma nimi yliviivaustussilla ja lisäksi kentän reunalla oli numeroitu magneettitaulu, jossa oli vihreä merkki starttaavien kohdalla, punainen poissaolijoilla ja sitten koiran kuva radalla olevan numeron kohdalla. Selkeää ja kätevää! Muutenkin kisat eteni jouhevasti, kuusi rataa klo 8-13 ja luokassa 25-45 koiraa. Toinen rata rakennettiin valmiiksi toisen kisan ollessa käynnissä ja heti kun viimeinen koira tuli maaliin, alkoi rataantutustuminen toisella kentällä.

1714341.jpg
Hypäriltä malliksi 4 kpl ruotsalaisia hyppyjä.
Lähtöhyppy vasemmalla on ns. perinteinen.

1714342.jpg
Ruotsalainen pussi :-)

Agirata ei ollut erityisen vaikea. Estevälit vaihtelivat kovasti, varmaankin 4-8 m oli välit ja kaikki kontaktit radalla. Eepu ryökäle varasti lähdössä, mutta ehdin silti valssaamaan 3 hypyn taakse. Keinu ja pujottelu ok ja välistä veto hypyiltä hyvin ja vinosti puomille. A:n jälkeen jatkettiin hypyltä putkelle radan takareunaan, jossa kehänauhan (viiva sahanpurua maassa...) takana oli ylimääräisiä esteitä läjässä. Retku juoksi putken jälkeisesti hypystä ohi, ei selvästi hahmottanut sitä lainkaan ja haki ylimääräisille esteille kentän ulkopuolelle. Tämä korjattiin hitaasti ja rauhallisesti, noille hypyille ei voi vielä nollakulmasta, sillä pienikin hipausi siiveekkeeseen kaataa huteran esteen. Maalissa vitosella ja ihanneajan alituksella. Tuloslistalla meillä on kuitenkin 10 vp. Ei mitään tietoa, mistä toinen virhe on merkitty.

Välissä käytiin lähimetsässä lenkillä koirien kanssa ja seurusteliin paikallisten kanssa. Retku on sitten "toller collie", ei ollut kukaan nähnyt tämän väristä bc:tä aiemmin. Yleisin kysymys oli, että onko se puhdasrotuinen bc...?

Hypäri näytti perin ilmavalta. Alkuun kaksi hyppyä suoraan, sitten S-kiemura kahdelle hypylle oikealla ja sama S-kiemura kahdelle hypylle vasemmalle. Tähän meille tuli väkisinkin ylipitkät kaarteet. Ei viisti nurmella kääntää ihan nenästä ja kun estevälit oli pitkät, niin ei kauhesti uskalla valssata eteenkään, kun ei ole varma lukeeko/näkeekö koira hypyt. Vein sitten ihan perinteisesti ympäri pyörittämällä ja renkaan jälkeen juoksin jopa ulkokurvista, kun seuraava hyppy oli ihan nollakulmassa. Eli tosi varmistelurata, mutta nolla mikä nolla. Ihanneaika alittui -2,73 ja sija 5/23.

Kisakirjan tarvii Ruotsissa vain, jos tekee nollan. Niimpä kirja jätettiin laatikkoon toimiston ulkopuolelle, josta sen sitten sai sunnuntaina poimia mukaan. Ihan oikein oli merkinnät siihen tehty, kiva kun on suomalaisessa kirjassa otsikot myös Ruotsiksi, niin tulee merkinnät oikein.

Kauppaan ja syömään ja mökille lepo.