Päivälleen 5 kk ikäisenä Mahti kävi hakemassa vahvistusrokotukset eläinlääkärillä. Yhdessä Kaisan kanssa ihmeteltiin jenkkilän rokotusmerkintöjä, jossa mm. 12 viikon iässä annettu rabies olisi voimassa vuoteen 2017 asti... No nyt on pojan rokotukset Suomen mallin mukaiset ja passissa, toki kuukautta myöhemmin annettuna kuin me ollaan normaalisti totuttu. Eli ekat satsit 4 kk ja vahvistukset + rabies 5 kk iässä. Pari viikkoa tästä ja meillä on lupa mennä mm. mätsäriin.

Mahtin säkä kotimittauksella nyt 47 cm ja puntarinlukema eläinlääkärillä 15,2 kg.

Silmät Mahtilla on rähminyt. Sai jo lomaviikon aikana Ylläksellä yhden Fusithalmic-kuurin (kiitokset vaan luottotohtorille Tervolaan!) ja asettuikin viikoksi, mutta nyt rähmii taas. Tulee sellaista kellanvihreää matorähmää alaluomen alta ja Kaisa tuumas ehti ekakurkkauksella, että rakkuloitahan siellä sidekalvoilla on. Ihan tyypillinen vaiva pennulla kasvuiässä ja sitä kuulemma ylihoidetaan helposti. Nyt vaan putsataan keittosuolalla ja laitetaan kostuketta silmään (piilolinssikostutustippaa) ja annetaan luonnon korjata tilanne. Mahtia silmät ei vaivaa (kutise tms.) joten ei laiteta lääkekuuria.

Kulmurit pojalla on irronneet kaikki jo nyt. Tässä näkee sen sukulinjojen eron. Meidän suvuissa (Nasun varsinkin) on tosi tiukassa maitohampaat. Monesti vielä 7 kk iässä on joku kulmuri paikoillaan, vaikka uudet on jo rinnalla tulossa. Mahti puotti kaikki maitokulmurit suurinpiirtein etukäteen, ennenkuin pysyviä hampaita edes näkyi. Ja kieli menee nyt holtittomasti mihin vaan, kun ei ole kulmureita stoppina :) Mutta uudet hampaat on tulossa, etuhampaat ja poskihampaatkin kaikki jo vaihtuneet.

1303891563_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
Söpöstelykuva otettu 17.4.2011 eli 4½ kk iässä.

Korvat hakee nyt asentoa ja ne on erilaiset joka päivä. Isot on kuuloelimet, mutta jahka pää kasvaa oikeaan kokoonsa, niistä tulee ihan sopivat.

Mahtin AKC:n paperit tulivat ja lähtivät viime viikolla SKL:n rekisteröitäväksi. Saas nähdä, kauanko niihin menee. Erkkariin kakara on ilmoitettu AKC:n rekisterinumerolla.