Alakohan se Retkun karvanlähtö viimeinkin. Pikkurouva on ollut koko kesän täydessä tukassa. Sellasessa pentujen jälkeisessä poniturkissa, oikeen sellasessa paksuperselookissa. Juoksu oli jo toukokuussa ja aiempien kokemusten mukaan tukan piti pudota jo elokuussaa, niin tähän asti on menty ihan täydessä mekossa. Nyt alko sitten hirmunen kutina ja kammalla vetäsyllä lähti muovikassillinen turkkia pois. Jatkuu huomenna. Muutamassa viikossa meillä on taas enemmän akan silmää miellyttävä sporttikoira.

Nasu puottelikin pohjavilla jo tuossa elokussa ja on nyt hyvin nuorekas luikkikoira. Taitaa jäädä Messari haaveeksi. Alle 2½ kk ei riitä uuden turkin tekoon. Ehkä me käydään Kajjaanissa sitten, siellä ois mieluisampi tuomari.

Sanni-hepan omistajat lähti matkoille, joten seuraavat pari viikkoa me kuljetaan sitten tiiviisti tallilla päivittäin. Mukavasti tulee liikuntaa ja ohjelmaa. Maanataisin venytysjumppa, tiistaisin Retkun agi, keskiviikkoina pilates ja sitten 7 krt viikossa ratsastus ja päivittäin pitkä lenkki koirien kanssa. Eipähän tule aika pitkäksi.