Noin 20 tunnin hotellilomasen jälkeen palasimme kisapaikalle Kajaaniin Paavolaan sunnuntaina. Ensin Hirmulle kaksi kakkosten rataa ja sitten päivän päätteeksi Mahtille ykkösten hyppyrata. Keli oli upean aurinkoinen ja lämmin, joten joka välissä meidän lauma pulahti uimaan. Se olikin mukavaa jälkiverryttelyä ratojen jälkeen, turkki märkänä sitten juostiin hepuleita pitkin voikukkapeltoa.

Hirmun kakkosluokan kisaaminen alkoi hyppyradalta. Muutamia vaikeampia hyppykulmia ja pitkä, suora putki, jonka johdosta akka sai pistää tossua toisen eteen.

1339441299_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
2-luokan C-kisa hyppyrata, tuomari Martti Salonen.

Lähdin yhtä aikaa Hirmun kanssa, koira oikealla ja pieni välistäveto ennen 3. hyppyä. Sitten sisäkaarretta putki, hyppy, pituus ja hyppy. Ehdin hyvin edelle ja viemään takaakiertoon hypylle 8. Suora linja hyppyjen kautta kepeille ja hienosti löysi Hirmu itsenäisesti aloituksen. Rauhassa kepit loppuun asti ilman ennakointeja ja sisäkaarteestä ohjaten 15 hypylle asti. Renkaalla meinas tulla ohi, mutta korjas hienosti ihan viime tingassa ja hyppäs tosi vinoon. Valssi hyppyjen 15-16 väliin ja sitten pimeä kulma putkelle, jossa kielto. Olisin itse ehtinyt vallan hyvin varmistamaan kohdan paremmin, mutta luotin koiraan liiaksi ja lähdin jo etenemään viimeiselle hypylle. Ei muita virheitä, joten 5 vp. ekasta kakkosluokan radasta ja sillä sija 2. ja muutama sekuntti alle ihanneajan. Olisi se nollakin meille kelvannut...

Toinen rata oli agirata ja monessa kohtaa melko kinkkinen. Piti ehtiä koiran edelle ja vääriä esteitä oli ansoina tyrkyllä. Verkassa tein Hirmulle A:ta ja joudin siihen puuttumaan, kun loikki melko korkealta. Myös eilen molemmilla radoilla A oli tosi räkänen. Pari tiukempaa stoppia verkkaan ja isot palkat niistä.

1339441780_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
2-luokan D-kisa agility, tuomari Martti Salonen.

Lentävä lähtö, koira vasemmalla. Ja kahden hypyn jälkeen se karautti A:sta ohi. Siitäs sait. Mitä menet korjaamaan pehmeän koiran menoa juuri ennen rataa... No A uusiksi ja akalla konsepti sekosi, joten nelosputken jälkeen ohjasin aivan jotenkin muuten, kuin olin suunnitellut. Tein takaaleikkauksen 5. hypylle ja Hirmu esitteli perävaloja irtoamalla 10 hypylle sen jälkeen. Juu, ei se käänny leikkauksella :D. Hylyn jälkeen jatkoimme radan loppuun. Nyt kontaktit eilistä tarkemmin ja ehdin hienot persätöt 9 putken jälkeen ja ennen keinua. Ja loppusuora oli upea! Pimeä putkikulma löytyi helposti ja Hirmu irtosi maaliin kevyesti akan ohittaen.

Mahtin hyppyradalle vaihtui tuomariksi Tuomo Pajari ja aika monta mutkaa oli tehty ykkösille haasteeksi. Ja alkusuora kepeille aiheutti virheitä myös.

1339442072_img-d41d8cd98f00b204e9800998e
1-luokan C-kisa hyppyrata, tuomari Tuomoo Pajari.

Jätin Mahtin lähtöön, ohjasin vasemalta ja menin pituuden lähelle kutsumaan. Tuli ykköshypyn ja sitten ulkokautta ohi pituudesta. Selvästi jo haki keppejä. Tooosi hidas korjaus ja nollavauhdista pituudelle ja hienot kepit! Vähän suotta säikytyin koiran keppien lopussa omalla ohjauksella. Koira oikealla 4 hypylle ja takaaleikkaus 5 hypylle. Kutoselle askel ei sopinut ja siitä rima alas. 8 hypyn ohjasin huonosti ja Mahti empi kovin. Meinas kieltää, mutta sain korjattua viime tingassa ja loikkas hypyn ihan paikoiltaan. Muurille jättiloikka ja sitten koira vasemmalla hypyt 11-13 ja leikkaus putkella, jossa ensin pyörähti väärään suuntaan. Persjättö putken loppuun, koira vasemmalle hyppy 15 ja pussille takaa leikkaus. Rengas ja taas takaa leikkaus hypylle 18. Sen jälleen mun piti vaihtaa puolta, mutta pitkästä kaarteesta johtuen unohtu. Viimeinen hyppy meni sitten ohi ja korjauskin ohi eli kolmas kielto ja hylky viimeiselle esteelle. Mutta pätkittäin jo ihan agilityn näköistä menoa Mahtille. Onhan se vielä niin kakara, että tulee ihan hassuja virheitä, mutta rutiinin karttuessa siitä tulee vielä oikein hyvä. Radanlukutaitoa siltä puutuu, eikä erilaiset ohjauskuviot vielä oikein toimi. Takaaleikkauksen se osaa mun koirista parhaiten :D

Tässä vielä meidän sunnuntain videot. Eilisiä ratoja ei kameralla ole.