Agihulluutta ja urheilumieltä vaadittiin tänään. OKK:n agikisat ja akka meni keväällä lupautumaan ylitoimitsijaksi tietämättä, että samana päivänä kisataan tuplakisa ja joukkuekisa... Ja semmoinen mukava tuomari, että omankin kanssa kisais mieluusti. Mutta pienillä järjestelyillä ja sinnikkyydellä saatiin kaikki samaan päivään.

Aamulla klo 8 hakemassa tuomaria kisapaikalle. Hommien organisointia, radan rakennusta, kuuluttamista ja yleistä huseerausta. Koirien päivälenkitys oli ulkoistettu (jäivät aamulla kotiin) eli kiitos taas Helekku, Veikko & Pyry. Aikataulu vähän venyi, kun meillä oli harjoitusarvostelija. Ja sehän vähän kiristi tiukkapipoisen ylitoimitsijan pinnaa. Välissä piti käydä kaupassa kahdesti täydentämässä kanttiinin varustuksia ja sitten iltapäivällä pikkusisko haki koiruudet kisapaikalle.

3-luokat käyntiin, hommia ja puolella silmällä radan vilkuilua. Mirva lämmitti Retkun, muutama verkkahyppy ja sitten rataantutustuminen. Ja lähtönumerolla 1. radalle. Ja siinä kaikiessa hektisyydessä nollarata Retkulle :-) Tuomarina A.Savioja, mutta rata oli harjoitusarvostelija E-L Pohjalaisen käsialaa. Hämärä mielikuva jäi suorituksesta. Hyvin se meni =) Kaikki kontakti toimi, keinukin nyt perushyvä. Ja nevatukset osasin välttää, vaikka niillekin kyllä paikat keksin... Hyvä Eepu! Mirva jähytteli koiran ja välissä taas hommia.

Toinen rata oli Saviojan käsialaa. Ratapiirros täällä. Alku hyvin takaakiertona eteen valssaten (3-4 väli) ja ilman nevatuksia putkeen 6. Keinulla sitten taas jäi Retku empimään ja perhana loikkas, kun akka jo vedätti kiirehtien valssaamaan 8-9 väliin. On näköjään pikkurouva kehittämässä omatoimisesti uutta suoritustapaa keinulle, on tehnyt saman nyt kahdesti kisoissa. Ennen mentiin aina täyttä höyryä päähän asti ja sinne stoppi. Nyt pysähtyy puoleen väliin, ottaa keinua vähän alas ja loikkaa. Per**na. Pätkä kepeille asti hienosti ja sitten akka sössi. Oli ns. 13 kepin pujottelu, eli koira ois pitänyt saada tiukasti oikealle pujosta ulos, mutta meillä kaarre lipsahti isoksi ja koira ehti 14 hypyn taakse ja suoritti hypyn väärään suuntaan. Oma moka, ois pitänyt ottaa paremmin haltuun. Loppurata hyvin ja puomille mukava kontakti eteen valssaten.

Kiitos Mirva avusta, muuten ei ois ollut mitään mahiksia kisata. Koirat pääsi kotiin kisojen välissä kuuden maissa ja akka vielä joukkuekisaan hommiin. Ja yhdeksän maissa sitten tuomari kaupunkiin, syömään ja hotellille. Klo 23 takas kotona ja askelmittariin oli päivän aikana tullut ~22000 askelta eli noin 17 km. Kello soi sitten sunnuntaina klo 5.30. Hulluja on monenlaisia :-)