Ruokinta näyttää asettuneen nyt kohdilleen. Retku ei ole enää jatkuvasti ruokaa kerjäämässä ja nukkuu aamuyönkin suht rauhallisesti. Aiemmin herätti viiden jälkeen vartin välein vinkuen ruokaa...

Nyt ruokintatahti (45 vrk)
Klo 8.00 aamuruoka 2½ dl pentumuonaa, AB-piimää, matolääke
Klo 15.00 päiväruoka 2 dl pentumuonaa
Klo 21.30 iltaruoka 2½ dl pentumuonaa, 50g raakaa jauhelihaa, öljyä

Lenkillä Retku menee vielä ihan vauhdilla ja halukkaasti. Hyppii puunrunkojen yli ja kahlaa lumihangessa. Nasun kanssa intoutuvat välillä kunnon kilpajuoksuun eli vauhti ei ole kyllä hiljentynyt. Sisällä on selvästi normaalia rauhallisempi. Makoilee ja välillä vetäytyy makkariin nukkumaan useammaksi tunniksi. Nyt viimepäivinä mahan painon on selvästi huomannut siitä, että Retku ei lähde enää liikenteeseen joka rapsahduksesta. Makoilee näköalapaikalla eteisessä ovenpielessä ja nostelee päätä, mutta ei lähde perään. Eli akka saa käydä rauhassa mm. vessassa ja jopa jääkaapilla :-) Makuulle mennessä Retku öhisee eli kyllä se painaa jo kovasti. Istuminen menee toisella kankulla ja vähemmän naisellisesti jalat levällään retkottaen...

Tänään akka kävin pentukuumeen riivaamana shoppailemassa. Pentulaatikon pinta menee uusiksi, puukuvioinen pinnoite lohkeilee alareunasta levyn päältä, joten pintaan tulee hieno marmorikuvioinen paksu kontaktimuovi. Huomenna on askartelupäivä. Lisäksi mukaan tarttui webbikamera ja isoja (100 x 150 cm) pyyhkeitä pentulootan alusiksi. Tarkoitus olisi laittaa pentulaatikon reunaan webbikamera, synnytystä ei kuvata.

Töissä on lomat sovittu eli olen lomalla viikon 49 (pentujen syntymäviikko) sekä viikon 3 (tällöin pennut 6-7 viikon ikäisiä). Lisäksi tietty kaikki joulun ja uudenvuoden vapaapäivät. Pikaseen laskin, että pentujen 56 päivään (8 viikkoa) mahtuu akalle 30 loma/vapaapäivää ja 26 työpäivää. Ja kun työpaikka on kotona, niin hirmusti ei laumalle tule keskenään oloa kotona. Jumpassa ja tallilla on kyllä tarkoitus käydä ihan normaalisti, jahka pennut on turvallisesti maailmassa. Työreissujen ajaksi pikkusisko tulee laumanvahdiksi tänne meidän kotiin.

Jyväskylän KV näyttelyssä Laku-sulho tänään KÄY ERI1 PU4 vara-CACIB. Lisäksi Laku oli mukana Pikkupaimenten kasvattajaryhmässä, joka oli ROP. Onnea Saija & Laku!