Pyry kävin tiistaina gonioskopiassa. Se tutkimus piti viime torstaina jättää väliin, kun eläinlääkärin vastaanotto oli unohtanut toimenpiteen ja Pyrylle kerettiin laittaa laajennustipat. Tämän takia Veikko joutui käyttämään Pyryn gonioskopiassa vielä erikseen. Ja tulos ei ollutkaan puhdas/terve vaan kohtalaisia muutoksia löytyi. Pyryllä ei ole glaukoomaa ja se ei ole sairas, mutta muutoksia oli ja ne kirjattiin ylös. Nämä muutokset eivät tule millään tapaa vaikuttamaan Pyryn elämään, mutta jalostuskäyttö pistettiin uuteen mietintään.

Ilta meni puhelimessa ja konsultointia tehtiin suuntaan jos toiseenkin. Ja illan aikana varmistui päätös, että minä en kasvattajana ota riskiä tämän löydöksen suhteen. Willan sulho tulee vaihtumaan, Pyryä ei käytetä. Gonioskopioita on tehty bordereille vasta vuoden verran. Glaukooma-sairaita koiria ei ole Suomessa tiedossa, mutta Keski-Euroopassa niitä on useita ja tauti on edetessään koiralle hyvin kivulias. Silmänpaineen nousu voi johtaa silmän poistoon. Taudin periytymismekanismi ei ole tiedossa ja tällä hetkellä sen tutkimiseen ei ole muuta keinoa, kuin gonioskopia.

Nyt on sitten taas KoiraNettiä ja Anadunea kelattu ja suunniteltu vaihtoehto B:tä. Erinomaisen mukava vaihtoehto Willan sulhoksi on jo tiedossa, mutta koska koiralla ei ole voimassa olevaa silmäpeilausta eikä gonioskopia-tulosta, odotamme näitä tietoja ennen pentusuunnitelmien julkaisua. Lisätietoa luvassa marraskuun kuluessa.

Tuhannet kiitokset Veikko aktiivisuudesta terveystutkimusten suhteen. Ja Sarille olen taas kerran ikuisesti kiitollinen näkemyksistä ja mielipiteistä.